Kotak bulu Chinchilla

Kotak bulu Chinchilla

Pakaian dari bulu semulajadi pada setiap masa menjadi bukti pertama keselamatan material orang itu. Dia adalah hiasan utama imejnya dan elemen pemanasan dalam musim sejuk. Ia tetap menjadi hari ini, walaupun pada zaman moden walaupun seseorang yang mempunyai pendapatan purata mampu memakainya.

Sudah tentu, anda perlu memilih daripada bulu yang tahan lama (arnab, kulit domba, nutria, marmot), tetapi untuk bulu yang sangat berkualiti, yang termasuk dalam kelas elit, kadang-kadang anda perlu meletakkan kekayaan, tetapi ia berbaloi. Di atas bulu yang berkualiti baik di sebelah rompi dan perak rubah adalah chinchilla dan untuk itu ada beberapa sebab.

Ciri-ciri dan faedah

Bulu Chinchilla sangat lembut dan menyenangkan untuk disentuh, dan teksturnya agak padat dan lembut. Ia adalah kombinasi yang dihargai oleh pengeluar bulu, serta pengguna produknya. Dalam kot bulu chinchilla anda tidak merasa sejuk dan berat, kerana walaupun jumlah visual, produk tersebut mempunyai berat badan yang agak kecil dan sifat pemanasan yang sangat baik.

Ciri ini disebabkan oleh ketumpatan tinggi bulu dan ketiadaan lengkap rambut keras di permukaannya. Kelebihan utama produk yang dibuat dari bulu chinchilla adalah bahawa mereka tidak berbau sama sekali, kerana kekurangan peluh dan kelenjar sebaceous di dalam haiwan.

Bagaimana rupanya

Dengan bulu chinchilla warnanya sangat heterogen, yang sebenarnya menarik pengeluar. Model yang paling biasa adalah kelabu gelap dan coklat - kuning air dengan peralihan kecerunan. Tetapi kira-kira setengah abad lalu, penternak memutuskan untuk melakukan eksperimen yang mempengaruhi ciri-ciri hiasan baju chinchilla yang sangat berjaya. Mereka mula menyerang chinchillas dengan arnab, dan pada akhirnya mereka mendapat abu-abu, warna biru, krim dan coklat coklat. Tetapi ciri yang paling ketara pada tudung chinchilla selalu menjadi tekstur bersatu.

Bagaimana pula

Chinchillas adalah haiwan yang luar biasa cantik, tetapi mereka juga sangat jarang, jadi pengeluaran bulu bulu sangat terhad. Produk yang diperbuat daripada bulu chinchilla dengan cara tradisional, tidak berbeza dengan pengeluaran bulu kelinci, bulu astrakhan, nutria, sable atau lain-lain. Tetapi cukup sering dalam pembuatan bulu bulu mereka menggunakan bulu haiwan lain, sangat mirip dengan chinchilla - arnab kerajaan. Tidurnya tidak lembut seperti chinchilla, dan kulit di sekeliling perimeter jauh lebih besar daripada yang terakhir.

Bagaimana dipakai

Tetapi dari segi kaus kaki, bulu chinchilla telah membentuk dirinya sebagai salah satu yang paling teruk. Ia tisu dengan serta-merta, walaupun dengan sedikit sentuhan dengan permukaannya. Itulah sebabnya mengapa kanak-kanak perempuan di kot bulu chinchilla perlu melupakan pengangkutan awam dan swasta. Untuk membawa beg di bahu anda dalam kot bulu bukanlah sesuatu yang tidak disyorkan, tetapi dilarang dengan ketat, dan tidak diinginkan untuk menyentuh lengan ke permukaan sampingan bulu bulu sambil berjalan. Mengapa kemudian memerlukan kot chinchilla, anda bertanya?

Hanya untuk demonstrasi kesejahteraan bahan. Anda boleh mengisytiharkan peristiwa sedemikian secara serius dan pastikan anda membunuh semua orang, tetapi jika anda ingin duduk atau bersandar pada permukaan mana-mana, anda perlu mengeluarkan produk itu dan dengan hati-hati meletakkannya di sebelah anda. Bulu bulu ini tidak sesuai untuk mereka yang ingin memanaskan sejuk dan menambah penampilan setiap hari dengan produk bulu, tetapi sebagai barang yang bergaya untuk dipakai sekali-sekala, ia akan sesuai dengan sempurna.

Bagaimana untuk memilih

Kotak bulu Chinchilla bukanlah kesenangan yang murah, jadi anda perlu menyemak dengan teliti sebelum membeli model produk yang anda suka. Perhatian khusus harus dibayar kepada nuansa berikut:

  1. Kot bulu bulu chinchilla cukup terang. Mereka praktikal tanpa berat, dan ini walaupun fakta bahawa kelincahan bulu memberikan mereka jumlah kelantangan.
  2. Tumpukan chinchilla ini mempunyai tekstur yang luar biasa lembut dan halus dan penunjuk ini tidak akan mengelirukan bulu ini dengan yang lain.
  3. Saiz kulit chinchilla agak kecil dan tidak ada lebih banyak daripada sawit di sekeliling perimeter. Di tempat kulit jahitan, anda dapat melihat kegagalan rambut, yang membentuk tekstur bersatu.

Ingat bahawa membeli apa-apa perkara di pasaran adalah tidak disyorkan. Produk bulu asal dijual hanya di kedai khusus. Ingat bahawa setiap salinan mesti disertakan dengan sijil kualiti, yang mengesahkan kesahihan tangkapan haiwan.

Bagaimana untuk membezakan palsu

Walaupun mantel bulu kelinci diraja - Rex mempunyai ciri-ciri estetika dan praktikal yang serupa dengan chinchilla, nilai sebenar berbeza dengan ketara dari yang terakhir dan dalam arah yang lebih kecil. Pengilang yang tidak bertanggungjawab sering menggunakan fakta ini untuk tujuan mereka sendiri, menyamar sebagai arnab yang lebih murah sebagai chinchilla elit. Anda boleh membezakan palsu dengan beberapa kriteria:

  1. Kulit arnab lebih banyak di sekitar perimeter kulit chinchilla, kira-kira dua kali.
  2. Rambut arnab jauh lebih padat, jadi produk seberat lebih banyak.
  3. Prasasti pada label "Chinchilla - Rex" - bukti jelas bahawa kot bulu dijahit arnab, dan pengiraan berlaku kepada orang yang tidak mengenalinya.

Perlu diingat bahawa membeli kot chinchilla sebenar melalui Internet juga mungkin. Tetapi untuk memilih model yang sesuai untuk kualiti dan saiz estetik hanya boleh dicuba pada produk.

Model popular

Kulit chinchilla agak kecil dan sedikit tahan lama, oleh itu pelbagai mantel chinchilla sangat terhad. Model suar di lantai yang anda boleh jarang bertemu, atas alasan praktikal. Tetapi gaya segi empat segi panjang dan sederhana lebih banyak dalam permintaan dan kelihatan dalam gabungan dengan tekstur bulu lebih harmoni. Pengeluar cuba memberikan gaya mantel pelbagai yang ketara dalam pelbagai cara.

Shorn

Lapisan bulu ini memberikan tekstur kurang isipadu. Dalam penampilan, ia kelihatan lebih seperti jaket, jika dipendekkan dan kot, jika dilanjutkan. Kot baju bulu dari chinchilla shorn kelihatan kurang padat dan lebih murah, jadi mereka agak pilihan yang menguntungkan bagi mereka yang ingin menonjol di chinchilla tanpa menghabiskan wang yang hebat.

Dirajut

Kot bulu yang dikait yang diperbuat dari bulu asli adalah baik kerana ia boleh dipakai walaupun pada musim panas yang hangat. Dari segi tekstur, mereka tidak berbeza dengan produk bulu tradisional, yang merupakan kelebihan yang jelas. Satu-satunya perbezaan ialah lapisan tekstil.

Dengan hud

Tetapi kot bulu dengan hud dipilih sudah untuk tempoh yang lebih sejuk dan dibezakan oleh tekstur yang baik. Perlu dipertimbangkan bahawa produk tersebut memerlukan pengendalian yang sangat teliti. Di bawah hud, bulu mempunyai keupayaan untuk menghapuskan dengan cepat, jadi jika kot bulu ditambah dengan elemen sedemikian, lebih baik memakainya di kepala anda.

Warna bergaya

Langit semulajadi bulu chinchilla cukup cantik, tetapi untuk memberi produk itu lebih banyak pengeluar yang lebih sering kerapnya mendedahkannya kepada warna dan klarifikasi kimia. Peralihan kecerunan mula bermain dengan warna-warna baru, dan warna tepu tercapai kerana ketumpatan vila yang ketara. Musim yang paling bergaya musim ini adalah jenis bunga berikut.

Putih

Kot ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan angka yang cemerlang, menunjukkan kelebihan siluet dalam cahaya yang paling baik. Ia akan menjadi tambahan terbaik untuk melihat musim sejuk tanpa berat dan menekankan rasa dan gaya anda yang tiada tandingannya.

Coklat

Gadis-gadis dengan mana-mana jenis siluet boleh memilih kot coklat, kerana warna gelap selalu menyembunyikan cacat angka. Bulu bulu coklat akan menjadi pelengkap sempurna untuk pakaian malam yang bagus dan membuat imej yang elegan dan canggih pada masa yang sama.

Hitam

Tudung Chinchilla pada teduh hitam yang radikal adalah varian sejagat pakaian hangat untuk sepanjang masa. Ia akan sesuai dengan seorang gadis dari mana-mana umur dan badan, menekankan ciri-ciri terbaik siluet. Kotak semacam ini dapat dengan mudah diletakkan pada acara petang dalam kehidupan seharian.

Hijau

Kotak bulu dari naungan mulia zamrud akan sesuai dengan gadis yang ingin menekankan keaslian dan keanggunan mereka. Dia akan kelihatan hebat pada wanita yang mempunyai umur yang padat, tetapi wanita muda lebih baik memilih warna bulu yang lebih padat daripada warna hijau.

Panjang

Tetapi panjang mantel chinchilla dari pereka moden, sikap itu istimewa. Model kepada seks sangat dicipta dan bukannya pengecualian dan ini disebabkan oleh sebab praktikal. Kerana bulu chinchilla sangat mahal, terlalu lama bulu bulunya dari dia akan perlu membayar banyak wang, tetapi dari segi ketahanan, ia akan menjadi tidak wajar. Hujung pakaian seperti itu akan menggosok dengan cepat dalam proses memakai dan akan mempunyai penampilan yang cantik dalam beberapa musim. Jadi, apa yang lebih dalam permintaan, panjang berikut tetap.

Lama

Dan untuk menjadi lebih tepat - untuk lutut. Panjang ini boleh dipanggil yang paling optimum dari segi kesejagatan, kerana ia akan sesuai dengan wanita muda dari segala umur. Jika anda ingin menekankan keanggunan dan daya tarikan imej anda sendiri, anda harus memilih seperti bulu bulu, dan anda boleh memakainya secara eksklusif untuk majlis-majlis khas.

Pendek

Panjang bulu hingga pertengahan paha atau di atas - sesuai untuk belia yang aktif. Kekurangan hem membolehkan kita tidak terlalu risau tentang keselamatan kot bulu semasa pergerakan aktif, tetapi selalu mengingati kelemahannya. Dalam kot bulu itu benar-benar lebih baik untuk sentiasa bergerak, dan dengan berjalan kaki dan tidak bersentuhan dengan permukaan apa pun.

Apa yang perlu dipakai

Mewujudkan imej yang paling harmoni dengan mantel chinchilla, perhatian khusus harus dibayar hanya dengan panjang pakaian. Jika kepingan bulu bulu mencapai tumit, pakaian malam dan kasut tertutup dengan tumit tinggi atau stiletto akan menjadi pakaian yang sempurna untuknya. Kotak bulu panjang sederhana digabungkan dengan pakaian perniagaan, jadi tambahan terbaik untuk gambar akan menjadi celana klasik, skirt ketat potongan klasik dan blaus. Gabungan kasual juga sesuai dalam kes ini.

Untuk mantel seberapa pantas yang sesuai dengan kombinasi pilihan belia. Untuk acara perayaan, anda boleh memilih pakaian hitam atau pakaian malam yang panjang. Pemandangan yang lebih kasual dengan mudah dilengkapkan dengan seluar jeans, baju perang, seluar dan baju. Sebagai kasut, anda boleh memilih model dengan aci tinggi. Heel boleh menjadi rendah dan tinggi, tetapi anda boleh memberi keutamaan kepada baji yang mudah, semuanya bergantung pada keinginan.

Imej bergaya

Harmoni dan gaya imej akan membantu memberikan tudung yang dipilih dengan baik. Elemen ini akan menjadi keperluan di musim sejuk, kerana kot chinchilla jarang ditambah dengan hud untuk alasan yang jelas. Sekiranya anda ingin memberikan imej keanggunan, menggabungkan bulu bulu chinchilla panjang sederhana dengan topi bulu. Untuk menekankan keterlihatan imej remaja akan membantu topi bergaya atau beret jika anda menggabungkan mereka dengan mantel bulu pendek atau sederhana. Aksesori boleh memilih klasik - bentuk kulit yang jelas kulit sesuai dengan imej mana pun.

Berapa banyak

Kos produk bulu chinchilla juga sebahagian besarnya ditentukan oleh panjangnya. Untuk bulu bulu menengah, anda perlu membayar sekitar 20-30 ribu dolar secara purata, dan untuk model yang dipendekkan - 12-15000 dolar.Jaket chinchilla akan dikenakan biaya paling sedikit, kosnya bervariasi dari 5 hingga 10 ribu dolar bergantung pada pengilang. Tetapi untuk model eksklusif kot dari pereka terkenal terkadang perlu membayar kekayaan. Bergantung pada jarang bulu, gaya, warna dan nama pengilang, kos produk tersebut berbeza antara 20-200 ribu cu.

Berita jenama

Musim ini, kot chinchilla boleh didapati di koleksi Louis Vuitton, Tom Ford dan banyak lagi. Pereka yang terkenal untuk musim sejuk tahun 2017 mempersembahkan model bulu bulu chinchilla, yang dibezakan oleh warna coklat. Ditemui dalam koleksi dan bulu warna peralihan yang lebih semula jadi, kecerunan. Panjang pakaian kebanyakannya rata-rata, tetapi anda juga boleh mencari model yang dipendekkan kot bulu lengan pendek.

Ulasan

Menurut ulasan di forum, mantel bulu chinchilla setia melayani tidak lebih daripada tiga musim, dan bahkan kemudian hanya jika ia disimpan dengan baik. Lapisan ini, tanpa menghiraukan panjang, warna, potong dan gaya, mesti disimpan di kawasan yang berventilasi dengan kebersihan yang sempurna. Sebelum anda menggantungnya di dalam almari, anda perlu memastikan bahawa terdapat ruang yang mencukupi untuk ini, kerana bulu itu tidak boleh bersentuhan dengan permukaan.

Bulu mesti dilindungi dari kelembapan, dan jika tidak mungkin untuk mengelakkan basah kering - hanya pada suhu bilik jauh dari pemanas. Menyikat bulu basah sebaiknya dengan berhati-hati, menggunakan berus khas. Juga semasa menyisir kot bulu mesti digerakkan dengan lembut supaya bulu tersebut diedarkan secara merata ke seluruh permukaan. Ingat bahawa anda tidak boleh menggunakan ubat-ubatan rakyat untuk mengeluarkan kotoran dari kot bulu. Ia adalah perlu untuk mengamankan pembasuhan kot bulu kepada pekerja pembersihan kering dan sebaik-baiknya selepas penampilan kotoran.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus