Bulu bulu bergaya dari bulu semulajadi

Bulu bulu bergaya dari bulu semulajadi

Adalah sukar untuk mencari sesuatu yang lebih bergaya dan halus daripada kot bulu yang diperbuat daripada bulu semula jadi. Dia sentiasa memberikan imej pesona gadis dan keanggunan, tetapi setiap pereka moden tahu bahawa mana-mana model sebenar yang sebenar mahu melihat bukan sahaja kaya, tetapi juga asal. Itulah sebabnya setiap pereka fesyen yang menghormati diri memberikan makna yang istimewa ke dalam penciptaan koleksi seterusnya. Setiap musim model fesyen mantel bulu mengisi catwalk fesyen dan mengejutkan orang-orang di sekitar dengan keaslian mereka. Apa pereka yang gembira dengan fesyen musim ini?

Pilihan bulu

Pada musim fesyen 2016 - 2017, para pereka memutuskan untuk membuat kot bulu dari pelbagai jenis bulu. Setiap daripada mereka mempunyai ciri dan kelebihan tersendiri, dan kebimbangan ini bukan hanya praktikal tetapi juga ciri estetika produk. Pertimbangkan jenis bulu bulu yang paling popular musim ini:

  • Rok Artik dan kot rubah - kelihatan baik dan hangat di dalam sejuk. Kelebihan tambahan adalah hayat perkhidmatan yang panjang, tetapi mantel tersebut selalu sangat mahal.
  • Kotak bulu yang berwarna bulu adalah bulu lembut, tebal dan indah bulu, dan dari segi ketahanan mereka boleh menjadi pesaing yang serius dari yang sebelumnya. Kot baju semacam itu sangat mahal, tetapi kualiti pemanasan yang sangat baik sepatutnya.
  • Mantel Mouton bukan sahaja kelihatan hebat, tetapi juga praktikal. Bulu mudah dibersihkan dari pencemaran dengan berus khas, dan ia juga menjadikannya tahan lama.
  • Kot bulu Karakul menarik fesyen dengan tekstur asalnya - keriting. Di samping itu, bulu bulu astrakhan adalah lembut dan tahan lama, tetapi yang paling penting, dalam apa-apa gadis kot mana-mana bentuk binaan kelihatan sangat baik.
  • Kotak domba adalah yang paling optimum dalam nisbah "harga - kualiti - praktikal." Kot ini sangat hangat, dipakai lama, dan kelihatan cantik. Coat bulu dari nutria dapat menjadi pilihan yang baik, yang terutama disebabkan oleh kesamaan mereka dengan bulu asli.

Tetapi kategori yang paling kurang dari segi "harga - kualiti" adalah mantel chinchilla. Mereka harganya mahal sekali dan ini terutama disebabkan oleh jarang bulu, tetapi kualiti praktikal kot bulu meninggalkan banyak yang diinginkan. Sedikit lebih baik dari segi praktikal adalah bulu kelinci, yang tidak berlaku dengan ketahanannya.

Untuk kategori yang paling elit boleh dikaitkan kot lynx dan cerpelai. Dari segi harga, mantel tersebut sangat mahal, tetapi kualiti mereka adalah berbaloi. Tekstur lembut dan berkilat, ringan dan sifat terma - ini adalah kelebihan utama jenis bulu di atas.

Gaya dan model popular

Untuk memastikan bahawa produk bulu bukan hanya bukti keadaan gadis yang baik, tetapi juga hiasan utamanya, perancang secara sistematik menambah koleksi mereka dengan model bulu bulu yang berbeza antara satu sama lain. Model apa yang paling relevan musim ini?

Dengan hud

Model seperti bulu bulu sentiasa menikmati permintaan terbesar. Ini disebabkan terutamanya oleh fakta bahawa elemen kecil seperti hud ketara meningkatkan sifat penebat produk bulu. Ya, dan lebih praktikal bulu model ini dalam semua aspek, kerana jika anda memilih ini, anda tidak perlu melengkapi imej dengan topi.

Dengan kerah berdiri

Tetapi kot bulu seperti itu tidak dapat dilengkapi dengan elemen lain dari almari pakaian - syal atau selendang. Model ini sesuai untuk mereka yang merasa tidak selesa dalam tudung atau hanya mahu kelihatan lebih asli. Kotak model bulu bulu seperti itu juga biasanya tidak ditambah.

Penyelesaian warna

Mengenai penyelesaian warna, kita boleh mengatakan bahawa pereka dalam kebanyakan kes cuba mengekalkan warna semulajadi bulu. Ini disebabkan oleh fakta bahawa produk tersebut lebih baik dijual, dan kelihatan lebih harmoni dalam mana-mana imej. Tetapi mereka yang berminat untuk menonjol dari orang ramai, pengeluar juga cuba untuk tidak lupa. Dalam pelbagai pereka moden yang bergaya, anda boleh mencari kedua-dua model yang dicat dalam warna klasik dan terang. Yang paling trendi musim ini adalah warna biru, hijau, merah dan mawar.

Cadangan untuk pemilihan

Tetapi apabila memilih bulu bulu diperbuat daripada bulu semula jadi, anda harus memberi perhatian kepada beberapa kriteria sekaligus:

  1. Kualiti bulu. Fakta adalah bahawa bulu semulajadi juga boleh mempunyai kualiti yang berbeza. Penunjuk ini bergantung terutamanya pada ciri-ciri pembuatan dan pemprosesan bahan dalam proses jahit. Bulu yang bagus tidak akan terlepas walaupun dengan interaksi yang besar dengannya dan akan berkilau dalam cahaya. Ingatlah bahawa kot bulu dari bulu sebenar selalu terang, walaupun mereka kelihatan luar biasa.
  2. Ciri jahitan. Pengeluar rajin tidak menjahit pinggir produk ke lapisan, tetapi hanya ambilnya. Ini dilakukan supaya pembeli dapat menilai kulit dari dalam dan mengesahkan kualiti produk. Jika hem dipasangkan dengan ketat - anda memeluk palsu. Ingat bahawa lipit produk tidak harus melanggar tekstur bulu, dan bahkan lebih baik, jika mereka tidak dapat dilihat sama sekali.
  3. Kualiti lapisan. Ia mesti kuat, jika tidak, kot tidak akan bertahan lama. Ingat bahawa lapisan harus dilampirkan dengan margin supaya ia tidak robek semasa kaus kaki.
  4. Bau bulu. Sekiranya ia hadir, ia sepatutnya hampir tidak dapat dilihat. Bau kimia tajam menunjukkan bahawa kot bulu berwarna, dan bukan cat terbaik. Jika anda ingin memilih model warna bulu bulu, pastikan ia tidak pudar apabila berinteraksi dengan kelembapan. Untuk melakukan ini, hanya semburkan bulu dari senapang semburan dan pasangkan selendang putih ke kawasan basah.

Seringkali, pengeluar menyediakan pembeli dengan bulu kot bulu. Ini juga perlu digunakan dalam proses menyemak kualiti produk. Cuma semburkan kulit dengan air di bahagian belakang dan tarik dengan lembut. Jika ia menjadi lebih berdaya tahan, maka ia adalah nyata.

Dalam proses memilih mantel bulu, seseorang tidak boleh lupa bahawa ia patut harmoni sesuai dengan imej seorang gadis. Model yang berkualiti tinggi di atas lantai adalah lebih baik untuk memilih wanita usia yang padat, manakala kot bulu pendek lebih baik untuk tetap muda. Jaket panjang sederhana sesuai untuk wanita muda dari sebarang umur dan membina.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus