Apakah mantel bulu yang paling hangat

Apakah mantel bulu yang paling hangat

Untuk kawasan yang mempunyai iklim yang sejuk dan keras, keputusan sebenar adalah untuk membeli kot bulu. Dengan pelbagai jenis model bulu, pilihan kot bulu pemanasan menjadi sukar, jadi kami mengesyorkan untuk memahami bulu: bercakap tentang klasifikasi dan ciri mereka.

Semua lapisan dibahagikan kepada tiga kategori besar: sangat panas, bulu dengan tahap purata pemeliharaan haba dan hiasan, iaitu, tidak mempunyai sifat pemanasan.

Model apa yang paling praktikal dan tahan lama

Tidak ada model bulu tunggal yang memenuhi keperluan semua wanita: ia selesa, ringan dan hangat pada masa yang sama, terutamanya kerana model berbeza di antara mereka dalam warna dan panjang, seolah-olah wanita berbeza dalam jenis warna.

Apabila memilih model bulu, pakar mencadangkan melekat pada petua berikut:

  • Pertama, memilih bulu yang mempunyai ciri-ciri pemanasan dan sesuai untuk kawasan tertentu, contohnya bulu atau bulu chinchilla akan sesuai untuk zon tengah negara, rubah (termasuk rubah perak) dan sable akan menjadi sesuai untuk utara, bulu cahaya seperti gopher atau berang-berang.
  • Pengisi kot dalaman adalah parameter penting lain ketika memilih; Kain bulu sering terdapat dalam komposisi produk panas. Mana-mana pengisi membuat sekeping pakaian luar lebih berat, jadi penting untuk memberi perhatian, pertama sekali, kepada bulu itu sendiri.
  • Produk bulu padu lebih hangat daripada sisa individu; kulit yang terbentang hangat lebih buruk daripada yang diproses dengan minima.
  • Produk bulu berbeza di antara mereka dengan panjang, reka bentuk dan jenis lengan. Fikirkan tentang keadaan di mana bulu bulu akan dipakai?

Untuk kereta itu, model yang sesuai adalah "avtoledi" dengan lengan yang dipendekkan 3 \ 4 dan panjang kira-kira setengah meter agar tidak mengganggu kereta dan tidak menghalang pintu masuk dan keluar dari kereta.

Model bulu untuk perjalanan dalam pengangkutan awam - model sederhana sederhana dengan lengan 7/8 atau yang penuh - sehingga pergelangan tangan. Gaya produk dipilih mengikut jenis angka; Terdapat jenis dipasang, poncho, flared dan kombinasi mereka.

Kot bulu yang panjang di lantai sesuai untuk berjalan di musim sejuk dan perjalanan yang jarang berlaku di dalam kereta, kerana long haul produk akan mengganggu dan mengalami ubah bentuk dengan kerap berlaku dari kereta.

Apa produk bulu yang paling hangat

Produk bulu yang paling hangat dicipta daripada kulit haiwan yang hidup di dalam iklim sejuk dan juga keras kerana alam telah memelihara mamalia ini dengan rambut tebal dan panjang.

Rubah, monsun, musang artik dan sables dengan rambut halus dan tebal dengan ciri-ciri kualiti yang sangat baik dipanggil untuk bulu angsa. Kot bulu dari bulu itu sesuai untuk dipakai dalam keadaan iklim yang keras - sudut jauh Utara dan jauh dari Rusia.

Kotak bulu diperbuat dari bulu halus, memerang dan chinchilla tetap hangat, sehingga produk ini akan sesuai untuk dipakai pada musim dingin tahun di tengah-tengah Rusia dengan jenis iklim yang sederhana.

Akhirnya, produk bulu hiasan adalah yang terbuat dari arnab, marmot, gopher, rusa dan kulit kambing: mereka tidak dapat mengekalkan kehangatan yang berharga dan sering dipakai pada musim demi tahun apabila anda ingin kekal bergaya.

Seks yang saksama sering tertanya-tanya mana bulu lebih hangat - mink atau muton? Ingatlah bahawa seekor muton adalah seekor domba yang mempunyai bulu tebal dan tebal, ia mempunyai prestasi terma yang tinggi dan mampu menyesuaikan diri dengan iklim luar: dalam fros yang teruk, bulu muton mengekalkan haba, dan ia melepaskan udara dalam cuaca basah untuk mengelakkan berpeluh.Produk yang dibuat daripada mouton mempunyai harga yang rendah berbanding kot bulu mink, tetapi tudung kelihatan lebih mahal dan pintar, tidak syak lagi.

Berang itu dibandingkan dengan mouton dan mink, bulu yang terkenal dengan ketahanan yang tinggi dan rintangan haba. Mink sedikit lebih rendah daripada kedua-dua bahan ini, tetapi masih menjadi yang paling popular di kalangan wanita yang kurang kaya.

Pemimpin lain yang hangat adalah musang; produk yang diperbuat daripada haiwan merah atau rubah perak kelihatan asli dan luar biasa terima kasih kepada bulu halus langsung dengan corak yang terang. Kotak bulu rubah mempunyai ciri-ciri kualiti dan sifat haba yang sangat baik; mereka memanaskan cerpelai yang lebih baik dan setanding dengan rubah, bagaimanapun, bulu panjang lembut mungkin tidak menggembirakan wanita itu atau sesuai dengan jenis figurnya.

Apa yang lebih hangat: jaket bawah, kot atau bulu bulu

Sukar untuk menjawab persoalan secara tegas, kami akan cuba menentukan ciri-ciri setiap produk dan membuat kesimpulan umum.

Produk hangat untuk musim sejuk harus mempunyai sifat penahan haba yang baik, kerana ia dapat dicapai dan menentukan jenis pakaian luar. Dalam bulu bulu, elemen penting adalah bulu, kita ingat, paling hangat dari rubah, sable, muton, berang dan cerpelai, pengisi penting kedua. Kotak bulu yang baik harus terdiri daripada kulit haiwan yang penuh, tidak terbentang dan tidak cacat, berkualiti tinggi dan selektif, yang mana harga tinggi produk terbentuk - tidak selalu tersedia untuk wanita.

Jaket hangat boleh mempunyai kedua-dua ke bawah (bulu angsa) dan analognya - ekopoo; Adalah penting bahawa pakaian luar mempunyai fabrik luar kekuatan tinggi dan tidak ditiup angin - ini akan memastikan pemeliharaan haba berharga. Bulu semulajadi dalam jaket bawah menghangatkan lebih baik, peratusan kandungannya melebihi 90%. Bulu sintetik tidak lebih teruk: ia tidak membentuk benjolan selepas membasuh dan untuk masa yang lama mengekalkan sifatnya, lebih-lebih lagi, ia lebih murah daripada bahan semula jadi.

Keuntungan besar dari jaket bawah akan menjadi kalis air dan angin, selain produk yang sering terdapat untuk pelbagai segmen penduduk, mereka berbeza dengan reka bentuk luar, panjang, warna, gaya dan ciri-ciri lain yang penting bagi seorang wanita. Lapisan bawah adalah alternatif kepada jaket bertebat "sukan" dan bulu bulu mahal; kot dengan pengisi dari bulu semulajadi dan panjang sedikit lebih tinggi atau lebih rendah daripada lutut, selalunya memotong yang dipasang, akan menjadi pilihan wanita yang benar untuk keluar pada musim sejuk.

Lap musim sejuk - pilihan wanita yang anggun. Komposisi produk ini biasanya termasuk bulu (lebih dari 60%), yang memastikan kualiti tinggi dan pemeliharaan haba terkumpul. Kerugian yang ketara bagi kot sedemikian akan menjadi kelembapan penghantaran, atau salji pada musim sejuk, oleh itu, tidak disyorkan untuk memakainya ketika ia bersalju.

Lapisan bulu akan menjadi pilihan paling hangat untuk frosts teruk dalam keadaan di utara, kot bulu yang ringan, jaket atau mantel elegan sama-sama sesuai dengan Rusia tengah dan sudut selatannya; pilihan bergantung pada keupayaan kewangan dan rasa wanita.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus