Nutria Coat

Nutria Coat

Pelbagai besar bulu kot membuat putaran kepala anda dan membuat gadis-gadis berlari dari model untuk model dengan keinginan yang aneh untuk mendapatkan model yang sempurna. Tetapi tidak lama lagi, selepas beberapa kelengkapan, ia menjadi jelas bahawa satu mantel terlalu mahal, yang kedua adalah terlalu berat, yang ketiga tidak kelihatan seperti yang keempat, dan sebagainya. Dan apabila, dalam keadaan terdesak, seorang wanita memakai model lain, ia datang kepada pemahaman itu mendapati pilihan yang hebat - ini adalah bulu bulu dari nutria.

Ciri-ciri dan faedah

Coat Nutria adalah salah satu daripada beberapa yang menggabungkan beberapa kelebihan., meletakkan produk setanding dengan produk dari bulu yang mahal. Daripada kualiti utama yang patut diberi perhatian:

 • cahaya yang luar biasa;
 • pemandangan yang menakjubkan;
 • rintangan kepada keadaan cuaca yang berubah-ubah;
 • memakai rintangan.

Kelebihan utama ke atas lain-lain nutria bunga berutang asalnya. Lagipun, haiwan ini hidup di rawa-rawa, jadi bulunya kalis air dan mudah dibersihkan. Untuk keadaan bandar ia hanya menjadi rahmat! Ia adalah mungkin untuk membersihkan kot bulu dari nutria dari pencemaran yang kuat dengan berus biasa.dan kemudian lap dengan kain lembap dan kering pada gantungan. Tidak perlu mengeluarkan salji atau air, hanya goncangkan produk tersebut dan biarkan ia kering.

Oleh sebab kesan penghilang air, memakai kot bulu bertambah kepada sepuluh musim, dan dengan penjagaan yang betul ia dapat bertahan lebih lama. Walau bagaimanapun, rintangan haus dikurangkan hampir dua kali jika rambut penjaga ditarik atau dipangkas.

Kot baju biasa dari longgokan nutria sangat tebal dan elastik, jadi produk ini sangat hangatmampu menahan perubahan angin dan suhu yang menembusi. Dan, walaupun ketumpatan rambut, produk bulu sangat terang, walaupun pada panjang maksimum.

Varieti

Jenis kot bulu dari nutria bergantung kepada kualiti bulu, yang bukan sahaja terdiri daripada pemprosesan, tetapi juga pemilihan umur haiwan yang betul.

Bulu yang paling berharga ialah nutria, yang sudah mempunyai moult, dan garis rambut telah pulih sepenuhnya. Pada masa ini, haiwan-haiwan ini mencapai usia satu setengah tahun. Kulit pada masa ini adalah besar dan kuat dan tergolong dalam kelas pertama, jika haiwan itu tidak sakit.

Bulu kelas pertama mempunyai beberapa kualiti:

 1. Guta fluff;
 2. bersinar dan keanjalan;
 3. lapisan bawah lembut tanpa tanda-tanda kehilangan rambut.

Bulu gred kedua dibezakan oleh rambut kurang maju, yang dibezakan dengan baik apabila ia berpisah. Juga, bahan ini sering ditipis atau berbeza dalam warna (kelihatan). Bulu dengan tanda-tanda tersebut tidak digunakan untuk pembuatan kot bulu atau hanya digunakan di tempat-tempat tertentu untuk menguatkan reka bentuk pakaian.

Bagaimana untuk memilih

Penekanan utama pada apa yang perlu dilakukan ketika memilih mantel bulu dari nutria adalah bau. Pastikan untuk mencuci produk untuk memastikan pembersihan kulit dari lemak yang berlebihan. Sekiranya terdapat kecurigaan bahawa kot bulu bau yang salah dan tidak menyenangkan, maka ia adalah bernilai menolak membeli, kerana dengan masa lemak akan mengoksidasi dan mula berbau.

Memastikan tiada bau, anda harus memberi perhatian kepada bulu. Bahan ini harus lembut dan elastik. Tidak perlu ada "penyelesaian reka bentuk" berupa tempat botak, air mata atau longgokan nipis. Untuk memeriksa kualiti bulu, anda perlu memegang tangan anda terhadap pertumbuhan rambut dan, jika ia diletakkan semula, bahan itu berkualiti tinggi.

Perhatian khusus harus dibayar kepada produk warna asli yang tidak asli atau terlalu cerah. Kot baju tersebut dicelup dan, mungkin, prosedur itu tidak dilakukan secara kualitatif.Jika selepas memegang bulu dengan serbet kertas, kotoran kekal di atasnya, maka lebih baik untuk meninggalkan kot bulu, kerana ia akan kehilangan penampilan dan gloss selepas beberapa hari stoking.

Perkara terakhir untuk memeriksa ialah lapisan. Jika pengilang tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan, maka lapisan tidak akan dijahit "ketat" dan bahagian bawah akan berpindah dari kot bulu. Walau bagaimanapun, jika tidak, ia patut memikirkan pilihan produk tersebut, kerana tidak diketahui apa yang bersembunyi di sebelah yang salah.

Waspadalah terhadap kot bulu buatan sendiri! Pembalut kulit memerlukan peralatan dan kemahiran khusus, dan dengan itu, dengan kaedah pembuatan artisanal, bahan itu menjadi pendek dan buruk.

Panjang

Memandangkan ringan bulu nutria, produknya tidak tertakluk kepada batasan panjang yang ketat. Koleksi pereka fesyen dipenuhi dengan bulu bulu pelbagai bentuk dan saiz, membolehkan anda memilih produk yang baik bagi setiap wanita. Kot yang paling popular adalah pendek, yang sampai ke pinggang. Paling sering, model sedemikian dibeli oleh gadis-gadis muda atau "avtoledi", yang tidak selesa di kot panjang untuk memandu kereta.

Juga dianggap produk pendek yang tidak mencapai lutut. Model sedemikian sempurna menyesuaikan diri dengan irama kesibukan bandar dan membolehkan orang ramai menjalani gaya hidup yang aktif untuk tidak mengehadkan diri kepada pergerakan.

Model lama, di bawah lutut, lebih feminin dan formal. Tuan-tuan yang berumur lebih tua lebih suka panjang untuk menekankan status dan kedudukan mereka dalam masyarakat. Lagipun, keanggunan dan penampilan mewah produk lama memikat dengan pesona dan kemewahannya.

Perhatian yang paling anggun dan menarik ialah mantel bulu ke lantai. Bagi kehidupan bandar, model sedemikian tidak begitu sesuai, kerana mereka terdedah kepada banyak faktor negatif. Tetapi jauh dari bandar dengan mantel bulu panjang sangat nyaman dan selesa, mereka tidak menimbulkan masalah, dan ia adalah kesenangan untuk memakainya.

Oleh kerana sifatnya, bulu nutria membolehkan menghasilkan model bukan hanya untuk penampilan model orang, tetapi juga bagi mereka yang jauh dari piawai Hollywood. Kecerahan dan fleksibiliti bahan memainkan peranan penting dalam pembuatan mantel saiz besar. Setiap produk menonjolkan martabat dan menyembunyikan kelemahan pemiliknya. Model bersaiz besar tidak merosakkan penampilan, tetapi sebaliknya mendedahkan kecantikan dan kecantikan seorang wanita, menunjukkan betapa cantiknya kelamin yang lemah.

Model popular

Bahan untuk baju dari nutria menjalani pelbagai prosedur. Kulit bulu dipotong, dipetik, digabungkan dengan bahan lain (suede, kulit, bulu lain), dicelup dan memberikan bentuk yang diperlukan oleh pereka. Model bulu bulu dikelompokkan mengikut ciri tersendiri yang utama antara satu sama lain dan setiap kumpulan mempunyai kelebihan tersendiri.

Pilihan yang paling popular ialah:

 • dengan hud;
 • dari nutria shearing;
 • memetik nutria;
 • bentuk trapezoid;
 • dengan susunan kulit yang melintang;
 • digabungkan dengan bahan lain.

Kotak Nutria dengan hud mewakili tahap keselesaan dan kemudahan yang paling besar. Model sedemikian kelihatan elegan dan asli, dipenuhi dengan kehangatan dan rasa kelembutan. Selain itu, hud itu sesuai untuk kedua-dua kot bulu pendek dan panjang.

Produk dari nutria shear menyerupai janggut memerang, hanya kurang panas. Bulu kelihatan sangat menarik, dan tekstur menjadi halus. Satu-satunya kelemahan adalah proses yang tersisa dari rambut penjaga, yang tidak menyenangkan, jika anda melepaskan tangan anda ke atas bulu. Walau bagaimanapun, sisa-sisa memainkan peranan penting, mengekalkan bahan dalam keadaan yang sangat baik, membantu memindahkan impak negatif.

Dengan penyingkiran rambut penjaga yang lengkap, satu kot nutria yang dipetik muncul. Model sedemikian akan menjadi lebih mahal, kerana operasi mencubit adalah proses yang susah payah, dan juga selepas itu lapisan bawah harus diperbetulkan. Produk selepas semua manipulasi mengambil bentuk kot bulu, dan tidak kalah dengan bulu yang paling popular.

Bentuk trapezoid produk dilampirkan dengan segera apabila kot bulu menjahit. Bentuk dan panjang ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan kecil, akan memberi mereka lebih pesona dan kecanggihan. Hanya perlu untuk memberi perhatian bahawa trapezium tidak luas ke bahagian bawah, dan produk tidak lebih panjang daripada panjang lutut, jika tidak, gadis itu hanya akan "lemas" dalam pakaian.

Dengan panjang di bawah lutut, bentuk trapezoid akan sesuai dengan wanita yang tinggi dengan kaki panjang. Model ini akan menekankan keharmonian, membawa kewanitaan dan keanggunan lebih kepada imej.

Bulu bulu nutriev melintang - trend bergaya di dunia bulu, bergaya dan bergemerlapanDia kelihatan lebih mewah dan hebat. Untuk model dengan bahan melintang, tidak perlu hiasan tambahan. Bentuk yang luar biasa menjejaskan lokasi tumpukan, yang dalam kedudukan ini berkilau dan berkilauan dalam pelbagai warna. Perlu diingati bahawa kot seperti itu tidak boleh dipakai wanita penuh dan kecil, kerana jalur mendatar dengan ketara meluaskan bentuknya. Untuk gadis-gadis yang tinggi dan nipis, model sedemikian hanyalah rahmat, ia menyamakan dan menjadikan imej seorang wanita lebih lengkap.

Kotak bulu gabungan nutria memecahkan semua templat mengenai ikon gaya! Memandangkan fakta bahawa bulu nutria boleh diselaraskan ke dalam belang atau berang-berang, maka kedua-dua bulu lembut (rubah atau raccoon) dan pendek rambut (arnab atau meterai) digabungkan dengannya. Produk tersebut bukan sahaja menarik mata di jalan, tetapi juga membuat anda berhenti dan menikmati pemandangan. Model dengan bulu yang berbeza perlu digabungkan dalam warna, panjang longgokan dan kualiti, kot bulu tidak akan bertahan lama dan pergi ke skrap selepas musim pertama.

Nutria juga baik dengan kulit atau suede. Sisipan bahan-bahan ini akan menjadikan imej tidak masuk akal dan mencabar. Model sedemikian menimbulkan pandangan yang cemburu dengan penampilan, kemewahan dan keagungan mereka.

Model besar

Oleh kerana sifatnya, bulu nutria membolehkan menghasilkan model bukan hanya untuk penampilan model orang, tetapi juga bagi mereka yang jauh dari piawai Hollywood. Kecerahan dan fleksibiliti bahan memainkan peranan penting dalam pembuatan mantel saiz besar. Setiap produk menonjolkan martabat dan menyembunyikan kelemahan pemiliknya. Model bersaiz besar tidak merosakkan penampilan, tetapi sebaliknya mendedahkan kecantikan dan kecantikan seorang wanita, menunjukkan betapa cantiknya kelamin yang lemah.

Warna bergaya

Palet warna bulu bulu dari nutria memikat kepelbagaiannya. Walau bagaimanapun, produk jahit dari bulu haiwan liar mengenakan beberapa sekatan.

Bahan bulu utama adalah nutria Argentina. Warna kelabu-coklat dan awan panjang kasar adalah ciri-ciri haiwan ini. Bulu selepas rawatan sering dicelup, memberikannya lebih nadi kelabu atau coklat tepu.

Pilihan lain untuk warna kot berbeza-beza bergantung kepada jenis nutria:

 1. Kacang hijau mempunyai palet warna yang besar kerana warna berlainan warna. Oleh itu, warna haiwan ini dan, masing-masing, kot bulu, berbeza dari cahaya krem ​​ke warna gelap dengan kemerahan perak yang tidak biasa.
 2. Nutria putih bergantung kepada tempat kediaman, mereka berwarna putih tulen atau berwarna krim, dan dalam pembuatan mantel, warna interlacing yang sangat menarik diperolehi.
 3. Emas dan lemon nutria warna kecerunan yang menarik. Haiwan menonjol dengan awan emas yang cerah dan berwarna kuning muda, dan warna dari rabung ke abdomen secara beransur-ansur cerah, yang sering dimainkan ketika membuat pakaian.
 4. Yang paling popular adalah nutria keperakan. Mereka sangat dihargai kerana warna mereka, yang berbeza-beza - dari perak kelabu dan kelabu gelap ke warna kebiruan dengan warna perak. Kot bulu dengan warna tersebut sangat kaya dan menarik.
 5. Nutria hitam. Bulu haiwan itu jelas bersinar, yang ditransmisikan ke model bahan tersebut. Coat hitam menjadi lebih popular kerana sifat "cermin" mereka.

Warna-warna bulu bulu yang lain diperoleh sama ada dengan mewarnai produk, atau ia dibuat daripada nutria yang ditanam di ladang-ladang khas apabila menyeberang dengan spesies lain.

Apa yang perlu dipakai

Produk kulit, suede atau kain sangat baik untuk kot nutria. Untuk mantel pendek, adalah disyorkan untuk memilih seluar jeans kurus dan baju atau baju. Sarung tangan kulit, yang akan digabungkan dengan kasut atau kasut, tidak akan menjadi elemen yang berlebihan. Sabuk kulit akan menekankan bersinar bulu nutria dan akan menambah kontras sepanjang.

Untuk produk yang lebih panjang, skirt akan menjadi pilihan yang sesuai untuk pakaian, dan ia tidak sepatutnya melihat keluar dari bawah hem. Kasut kulit menekankan kelangsingan kaki dan memberikan integriti kepada imej. Anda tidak boleh memakai pakaian ketat atau kasut sukan di bawah kot bulu dari nutria. Jenis pakaian ini tidak serasi antara satu sama lain dan memisahkan imej itu.

Berapa banyak

Kotak bulu Nutria tergolong dalam produk demokrasi dan tidak memukul keras di dompet. Membeli barang tidak akan melebihi lima puluh ribu rubel. Walau bagaimanapun, jika operasi tambahan dilakukan dengan bulu (ricih atau mencubit), harga akan meningkat sebanyak beberapa ribu.

Ulasan

Ramai kanak-kanak perempuan menyokong kot bulu nutrievuyu. Setiap menilai hanya sisi positif maruah produk. Cahaya, hangat, memakai - ini adalah sifat utama kot dari nutria. Juga diperhatikan adalah kualiti bulu, penampilan dan kelembutan yang sangat baik.

Gabungan bulu yang berbeza pada bulu bulu sangat dihargai di kalangan pelanggan. Kebanyakannya lebih suka lebih banyak pilihan berbulu, seperti nutria yang dipotong dengan rubah Artik.

Imej bergaya

 • Rok yang sempit dan ringan ke lutut akan sempurna melengkapkan mantel bulu pendek, menjadikan pakaian lebih elegan. Sarung tangan kulit akan memberikan lebih banyak bersinar kepada produk, dengan fokus pada bersinar bulu. Tambahan yang berguna akan menjadi kasut atau kasut bertumit tinggi, menekankan kelangsingan kaki dan meletakkan lebih banyak kewanitaan ke dalam imej.

 • Jaket yang lebih lama akan sesuai dengan sempurna dengan seluar fabrik. Penjimatan dan keagungan gambar ditekankan oleh booties suede. Untuk menambah keanggunan pada siluet, anda harus memakai tali pinggang kulit yang akan menyerlahkan merit angka dan pakaian secara keseluruhan.

Secara umum, nutria adalah pilihan yang baik untuk bulu bulu. Keindahan bulu dan penentangan terhadap cuaca membuat produk pilihan yang sangat baik untuk stoking di bandar dan seterusnya. Ringan, kehangatan, kebolehpercayaan - ini adalah sinonim untuk kot daripada nutria.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus