Marten Fur Coat

Marten Fur Coat

Pelbagai produk bulu yang ada di pasaran hari ini sangat mengagumkan. Di antara bulu-bulu bulu yang jarang dan berharga, bulu marten adalah benar-benar diraja, ia kurang biasa daripada rusa atau polar rubah popular di negara kita.

Bulu bulu mutiara adalah barang mewah, ia tidak dianggap sebagai satu perkara untuk digunakan sehari-hari.

Ciri-ciri dan faedah

Dalam penampilan, marten sangat mirip dengan sable. Haiwan ini tergolong dalam spesies yang sama, jadi, bulu mereka serupa. Tanpa pengetahuan khusus, hampir mustahil untuk membezakannya. Tetapi bulu kucing mempunyai kelebihan yang tidak dapat dinafikan:

  • kos bulu kucing agak lebih rendah daripada sable;
  • Bulu ini adalah salah satu daripada spesies yang paling tahan lama. Untuk kualiti ini, ia adalah lebih rendah daripada pemangsa, memerang dan menanggung kulit;
  • Bulu Marten adalah hypoallergenic, kot bulu jadi sempurna untuk wanita yang mengalami alergi;
  • terima kasih kepada struktur khas bulu, pengudaraan produk dipastikan, dan habuk praktikalnya tidak dikumpulkan antara serat. Pada masa yang sama, kot bulu marten menghangatkan dengan baik walaupun dalam fros yang paling teruk.

Membeli kot bulu yang diperbuat daripada bulu kucing yang jarang berlaku, anda boleh yakin eksklusifnya. Bertemu yang kedua di jalan-jalan di bandar anda tidak semestinya mustahil.

Varieti bulu

Keterlaluan bulu itu dijelaskan oleh fakta bahawa martens belum dapat membiak di penangkaran. Semua bulu yang jatuh di atas rak kedai, pemburu ditambang di dalam hutan.

Hari ini terdapat tiga jenis utama martens. Kucing Jepun dalam pembuatan produk bulu hampir tidak pernah digunakan. Bulunya agak murah kerana ia tidak dapat ditembusi.

Hutan

Kucing pine, juga dipanggil lembut, tinggal di pokok. Bulunya sangat lembut dan lembut. Warna coklat adalah tipikal untuk spesies ini. Shades boleh berbeza dari cahaya kuning atau kuning ke coklat gelap.

Kamenka

Karten batu, orang biasa - Kamenka, memilih kawasan gunung untuk hidup, ia juga menetap di runtuhan rumah. Bulu marten itu dipanggil mulia. Ia boleh diiktiraf oleh longgokan tebal dan lebih tinggi, serta warna kelabu yang terang.

Bagaimana untuk memilih

Apabila memilih bulu bulu dari mana-mana jenis bulu, adalah penting untuk menentukan kualiti kulit. Kesimpulan pertama boleh dibuat berdasarkan rupa produk. Bulu Marten harus lembut dan elastik. Jika kot bulu dihancurkan, maka ia mesti dengan cepat memulihkan bentuk dan rupa asalnya.

Bagi produk bulu, terutamanya yang diperbuat daripada bulu yang jarang didapati, sijil kualiti adalah wajib. Dan juga pada mantel bulu dari kikisan jaminan harus diperpanjang. Pastikan anda menyemak ini dengan penjual.

Apabila memilih gaya, berpandukan perasaan anda sendiri. Sekiranya mantel kancing datang kepada anda, produk itu tidak berbulu, ia selesa untuk bergerak di dalamnya - ia adalah milik anda, pastikan anda membelinya sendiri!

Trend fesyen

Dalam mantel fesyen gaya rambut apa-apa gaya. Sekiranya anda merancang untuk memakainya selama beberapa tahun, maka berhenti pilihan anda pada model klasik, mereka pasti tidak akan keluar dari fesyen.

Dengan hud

Hud pada kot bulu bukan hanya penambahan yang bergaya. Komponen ini memberikan perlindungan tambahan terhadap fros. Jika kot kancing mempunyai hud, maka anda tidak boleh memikirkan membeli topi.

Terutamanya mudah untuk menggunakan tudung untuk wanita yang mempunyai banyak masa di dalam kereta. Apabila meninggalkannya, anda boleh membuang hud ke atas kepala anda. Ini akan menjaga rambut anda dan melindungi diri anda daripada sejuk.

Sering kali, bulu haiwan lain digunakan untuk memangkas hood. Kucing berjalan lancar dengan sable, rok Artik dan cerpelai.

Dengan kerah

Model klasik bulu bulu yang mempunyai tudung, sangat kerap melengkapi dengan kerah berdiri. Ia benar-benar menutupi leher dan menghalang penembusan udara sejuk di dalamnya. Gaya yang ketat membolehkan anda memakai kot ini selama bertahun-tahun berturut-turut.

Kotak bulu yang sangat feminin dengan kolar putaran besar. Untuk lebih hiasan, ia boleh dibuat dari bulu lain atau dihiasi dengan kulit tulen.

Cross

Saluran salib bulu baru-baru ini menjadi sangat popular. Teknologi khusus yang digunakan dalam pembuatan produk sedemikian memberikan pereka yang luas untuk kreativiti.

Kulit yang bertindih di arah mendatar atau pepenjuru menghasilkan corak yang unik. Selalunya, pencipta kucing kot menggabungkan jalur bulu yang berbeza, kulit atau bahan bertekstur yang lain.

Apa yang perlu dipakai

Oleh kerana bulu kucing berkualiti baik sangat sukar dicari, pengeluar cuba menjahit bukan hanya mantel bulu, tetapi karya seni sebenarnya.

Model yang dipendekkan akan sesuai dengan gadis-gadis muda. Mereka boleh digabungkan dengan seluar panjang yang elegan dan elegan atau seluar jeans yang bergaya. Sekiranya cuaca di luar membolehkan, anda boleh memakai rok pensil sempit.

Wanita yang lebih tua memilih kot bulu yang lebih lama. Mereka menambah kewanitaan dan kemewahan. Dalam pakaian ini, setiap wanita berasa seperti seorang ratu. Alas pakaian asas yang digunakan dalam set dengan kot bulu marten mesti sepadan. Anda tidak boleh memakai tracksuits, baju panjang yang terbentang, kasut dan seluar jeans yang dipotong di bawah kot bulu.

Tudung atau topi bulu yang dirasai paling sesuai digunakan sebagai topi untuk kot kucing. Oleh kerana bulu marten mempunyai tidur lama, produk itu sendiri kelihatan besar, anda tidak perlu menggabungkannya dengan topi bulu. Topi rajutan juga kurang digabungkan dengan mantel bulu dan mantel kulit domba. Jika anda masih memutuskan untuk memilih topi sedemikian, lebih baik untuk memberikan keutamaan kepada likat yang sangat kecil atau sangat besar.

Apabila memilih kasut, anda mesti ingat peraturan utama - yang lebih pendek kot bulu kuku, semakin lama bahagian atas but. Adalah penting untuk memilih kasut elegan untuk memadankan kot itu sendiri.

Berapa banyak

Kos produk dari bulu marten dipengaruhi oleh pelbagai faktor. Semakin banyak bulu yang diperlukan untuk membuat, lebih mahal mantel bulu. Kemasukan tambahan dari bulu atau kulit reptil lain juga akan menaikkan harga.

Rata-rata, kot kancing akan lebih murah daripada mantel sable, tetapi lebih mahal daripada kot bulu yang baru.

Model yang dipendekkan diperbuat daripada belang boleh dibeli dengan harga kira-kira 190,000 rubel, dan untuk bulu bulu ke lutut perlu membayar kira-kira 280,000. Kos kot bulu di lantai bermula dari 320,000 rubel. Harga-harga ini adalah berkaitan dengan model yang dibuat daripada kucing pain. Kamenka akan lebih mahal.

Ulasan

Wanita yang telah membeli kot marten untuk diri mereka sendiri, menyatakan pendapat yang berbeza tentang sesuatu yang baru. Tetapi kebanyakan mereka bersetuju bahawa kot bulu seperti itu bernilai wangnya. Oleh kerana daya ketahanannya, produk seperti ini akan bertahan lebih lama daripada bulu kelinci atau sable sable. Oleh itu, tidak perlu penggantian yang kerap.

Bagi penampilan, terdapat juga banyak maklum balas positif. Bulu bulu maya jarang berlaku, jadi anda tidak boleh risau bahawa teman wanita akan sama. Terutamanya jika anda membeli model yang dihiasi dengan kulit ular atau astrakhan.

Imej bergaya

Untuk membuat imej anda lengkap, anda perlu mematuhi gaya tunggal dalam pakaian. Sekiranya anda memakai kot bulu pendek, kemudian melengkapkan ensemble dengan seluar panjang yang bergaya, but buku lali yang bertenaga tinggi. Dengan lengan yang dipendekkan, sarung tangan kulit yang panjang sesuai. Sekiranya tidak terdapat tudung pada kot bulu, maka anda harus menjaga tudung. Gunakan selendang atau selendang nipis.

Bulu bulu panjang direka untuk memberi penekanan kepada kewanitaan pemiliknya. Oleh itu, semua pakaian dan aksesori lain harus sangat elegan.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus