Kot kot bulu atau kot kulit domba - yang lebih baik?

Kot kot bulu atau kot kulit domba - yang lebih baik?

Pelbagai pakaian luar tidak dapat dielakkan dengan kami memilih pilihan untuk membeli? Mari bandingkan dua produk dari bahan semula jadi - kot kulit bulu dan kot bulu. Yang manakah pilihan terbaik?

Ciri-ciri

Coat asli dan kulit lembu - perkara tidak murah, tetapi boleh dipakai dan tahan lama. Kot bulu akan bertahan sehingga 20 tahun bergantung kepada apa yang dibuat. Kotak domba juga cukup banyak, kira-kira 10.

Kot bulu semulajadi bulu memberikan perempuan simpanannya rupa yang kaya dan mewah. Kulit domba berbanding dengan wajahnya lebih mudah, tetapi dipotong dengan bulu pada kolar dan bahagian-bahagian lain produk, juga kelihatan sangat menarik.

Apa yang lebih baik untuk musim sejuk

Produk yang dipilih bergantung kepada cuaca di kawasan anda pada musim sejuk. Hujan dan lendir yang berterusan bukan pilihan terbaik untuk membeli kot bulu. Walaupun kot domba boleh diliputi dengan bahan penghalau air khas (atau membeli sudah dilindungi). Ia lebih selesa untuk dirasakan semasa hujan lebat.

Apa yang lebih hangat

Keupayaan untuk memanaskan badan dengan baik pada musim sejuk adalah kriteria utama apabila memilih pakaian luar. Kot bulu dan kulit domba dalam pelan ini adalah berbeza. Bahagian pertama ditutup dengan bulu, dan bahagian dalamnya lapisan. Kulit domba, sebaliknya, adalah kulit di luar dan bulu di dalamnya. Dan tiada yang lebih baik daripada bulu membuatnya hangat. Sememangnya, kulit domba itu lebih panas.

Tetapi dalam hal ini perlu membandingkan bulu, panjangnya, kelemahan kedua-dua produk. Oleh itu, kot tidak akan selalu kehilangan mantel kulit domba.

Apa yang berbeza

Tidak banyak perbezaan antara kot bulu dan bulu domba, tetapi mereka adalah kardinal. Pertama, rupa mewah yang pertama tidak dapat dibandingkan dengan apa-apa. Bulu bergaya selalu kelihatan kaya.

Kotak domba hanya boleh dipotong dengan bulu pada kolar atau lengan.

Harga juga berbeza pada masa-masa, kerana kot bulu sepenuhnya dijahit bulu yang berharga, dan kulit untuk kot bulu domba jauh lebih murah.

Merawat kot lebih mudah daripada kot bulu. Kot bulu hendaklah disimpan dengan betul, jika tidak, bulu boleh pudar dan runtuh.

Bagaimana untuk memilih

Untuk memilih produk berkualiti yang anda perlukan untuk mencuba dengan sentuhan. Bulu di bulu bulu mesti dibungkus rapat, tidak ditarik jika ditarik. Bulu yang sama harus berada di dalam mantel kulit domba. Jika dia berkerut dan disikat dalam arah yang berbeza, dia akan terus memakai pakaian anda dalam arah yang berbeza. Semak bulu untuk keanjalan dan kelembutan dengan mengusapnya dengan satu cara atau yang lain.

Perhatikan dengan jahitan, mereka tidak boleh menjadi tamparan botak, bulu perlu sentiasa sama rata.

Kulit domba kulit harus lembut dan padat. Ia perlu memegangnya. Kemudian pada kot kulit domba hendaklah tetap menjadi tanda yang jelas. Perhatikan sama ada seluruh permukaan mempunyai warna yang seragam atau tidak, sama ada tiada kesan ke atasnya, kesan gam. Dari pembelian barang-barang dengan kesan itu segera enggan. Mereka dibuat buruk dan pada masa akan datang ia akan dirasai. Cuba memerah perkara itu dengan ketat. Bahan harus cepat lurus dan memperoleh penampilan asli.

Warna kulit domba disarankan untuk memeriksa keupayaan untuk menumpahkan. Untuk melakukan ini, ia mesti disapu dengan sekeping kain putih di tempat yang berbeza. Jika fabrik itu bernoda, maka selepas kot bulu domba akan kehilangan warna.

Adalah lebih baik untuk membeli kedua-dua kot bulu dan kot di kedai-kedai di mana anda boleh menyemak sijil kualiti.

Dan, tentu saja, sebarang produk mesti dicuba untuk diri sendiri. Bukan sahaja untuk memastikan ia sesuai dengan anda, tetapi juga untuk memahami sama ada ia dijahit dengan baik. Setelah mengenakan sesuatu, adalah perlu untuk mengangkat satu tangan dan memeriksa, sama ada tiga kali bahu dengan baik. Sekiranya ia melengkung, produk tidak dijahit dengan betul.

Trend fesyen

Antara mantel kulit domba yang bergaya ada pilihan untuk sebarang majlis. Panjang dan pendek, lurus dan dipasang, dengan bulu bulu yang cantik, dengan tali pinggang dan banyak lagi.

Salah satu model yang paling bergaya mantel kulit domba dijahit mengikut analog jaket pelindung. Ia dibezakan oleh lapisan panjang dan rupanya menyerupai jaket.

Mereka yang ingin menonjol dari orang ramai boleh memilih kot kulit domba tanpa gancu.

Pereka yang terkenal mematuhi perkembangan model bulu bulu klasik lama yang baik. Blumarine, Yudashkin dan lain-lain membentangkan produk langsung dari bulu yang sangat tebal.

Bulu pendek dan di bawah panjang lutut dipilih oleh Topshop Unik, Emanuel Ungaro.

Imej wanita yang bergaya

Kot bulu digabungkan dengan sebarang jenis kasut. Kelihatan mantel bergaya dengan bulu panjang dan but hitam. Tambah ke kit beg hitam besar dan imej yang bergaya sudah siap.

Bulu bulu, kasut tinggi dan sarung tangan kulit pendek - semuanya dalam warna hitam dan perhiasan emas akan menghasilkan imej yang kaya.

Seorang wanita yang aktif dan sporty akan memakai kot bulu cetak harimau, dipakai sepasang dengan kasut.

Tidak kurang berjaya dapat digabungkan dengan kot koper dan kulit domba.

Tetapi dalam kot kulit domba, topi hitam dan sepatu bot hitam anda akan mendapat rupa yang misterius.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus