Makeup dalam gaya "Pin Up"

Pin Up Makeup

Make-up dianggap sebagai alat utama dalam mencipta kecantikan, ia bukan sahaja menutup semua kecacatan kulit, tetapi juga membantu untuk kelihatan hebat. Terima kasih kepada kosmetik moden dalam masa beberapa minit, mana-mana wanita boleh berubah menjadi kecantikan maut. Hari ini, terdapat banyak gaya untuk reka bentuk imej, tetapi solekan dalam gaya itu patut diberi perhatian khusus. "Pin Up". Ia mula memohon pada 40-an yang jauh.

Ciri tersendiri ke arah ini jelas ditandai dengan mata anak panah, kulit pucat dan gincu merah terang.

Gaya "Pin Up" sentiasa dalam fesyen, kerana ia membolehkan untuk mencapai keputusan cemerlang dalam membuat imej. Terutama sesuai untuk anak perempuan. Keistimewaan solek ini adalah gabungan warna dan warna. Sebagai contoh, bibir terang dan mata ekspresif kelihatan terutama pada latar belakang terang wajah blondes atau brunettes. Perlu diingatkan bahawa gaya ini tidak setiap hari, tetapi ia akan melengkapkan dengan indah pesta kostum, di mana, terima kasih kepada imej yang keterlaluan, wanita itu akan menonjol dari orang ramai.

Ciri-ciri

Biasanya, solek "Pin Up" lebih suka kanak-kanak perempuan yang yakin dan terang. Memilih gaya ini, keindahan menjadi bukan hanya ciptaan feminin, tetapi juga kelihatan sengit, menawan. Peraturan utama dalam solekan ini adalah tekstur halus wajah, dihiasi dengan warna putih dan pic dan ketidaksempurnaan lengkap ketidaksempurnaan kulit. Kening mesti mempunyai bentuk yang betul, yang menyediakan pemotongan sederhana. Untuk mata ekspresif, gunakan anak panah yang jelas, dan bibir dicat dengan gincu yang terang.

"Pin Up" juga dicirikan oleh urutan tertentu dalam menggunakan solek, jadi semua kosmetik digunakan langkah demi langkah. Untuk membuat imej misteri digunakan:

 • Concealer;
 • Asas solek;
 • Krim asas;
 • Serbuk, dipadankan dengan muka;
 • Pensil putih dan hitam;
 • Eyeliner kalis air;
 • Maskara;
 • Bulu mata palsu;
 • Bayang-bayang dalam palet matte;
 • Blush;
 • Pelapik lip dan gincu.
8 foto

Penekanan utama dalam imej adalah pada bulu mata, jumlah dan panjangnya meningkat dengan bantuan rasuk patch. Terima kasih kepada bulu mata seperti ini, rupa menjadi ekspresif dan pada masa yang sama naif, halus. Sudah tentu, gaya ini tidak boleh digunakan dalam kehidupan seharian, tetapi ia sangat diperlukan untuk acara percutian dan pukulan foto. Harus diingat bahawa untuk melengkapkan imej makhluk aneh, anda juga perlu memilih pakaian yang sesuai, yang akan digabungkan secara harmoni dengan solek keseluruhan. Peranan penting dimainkan oleh aksesori.

Buat "Pin Up" boleh dilakukan dalam salun khusus, dan secara berasingan, mematuhi peraturan tertentu:

 • Mata dan bibir adalah pusat imej.. Perhatian maksimum diberikan kepada mereka apabila memohon kosmetik. Adalah disyorkan untuk menggunakan produk eksklusif tahan yang mengekalkan semua elemen solek.
 • Nada kulit dibuat lancar.
 • Kening mesti disesuaikan dengan betul.dengan mengeluarkan rambut melekat yang berlebihan. Untuk menarik bentuk kening, anda boleh menggunakan berus atau pensil khas. Mereka dibuat lebih cerah dan sedikit lebih gelap daripada warna biasa.
 • Classic "Pin Up" tidak memberi warna merah, tetapi dalam penafsiran baru imej, sedikit penggantian dibenarkan, di mana warna semulajadi pemerah adalah disyorkan.
 • Anak panah dianggap sebagai elemen solek yang paling sukar.. Mereka mudah digambar, tetapi memerlukan ketepatan maksimum. Oleh itu, pada mulanya ia adalah yang terbaik untuk membuat beberapa lakaran dengan bantuan pensil kontur, dan kemudian anda boleh melukis lakaran dengan liner yakin.Akibatnya, anak panah harus berubah menjadi mantap, terang dan bahkan.
 • Bagi bibir, mereka dicat dengan lipstik yang sangat cerah.. Sebagai peraturan, keutamaan diberikan kepada warna merah, tetapi eksperimen dengan warna asli yang lain dibenarkan. Kelihatan warna atau wain yang indah. Sebelum memohon bibir gincu mesti dibentuk dengan pensil.
 • Bayang-bayang dalam make-up ini adalah tambahan kecil, dan oleh itu mereka tidak boleh digunakan atau memilih skala mutiara.

Bagaimana untuk membuat diri anda?

 • Jenis solek ini memerlukan kulit bersih.Oleh itu, sebelum mula menggunakan kosmetik, wajah dibersihkan dan dilembapkan dengan sempurna. Penciptaan imej bermula dengan penggunaan asas tonal, yang digunakan sama rata dalam lapisan nipis. Langkah seterusnya ialah reka bentuk mata. Perlu diingat bahawa gaya "Pin Up" menyediakan yang mudah, tetapi pada masa yang sama, solek hebat. Pada mulanya, kawasan mata dipintal, yang mana asas di bawah naungan atau concealer sesuai.

Agen pelindung digunakan dalam dos yang kecil, jika tidak, kelopak mata akan tetap bersatu dalam lipatan, membentuk jalur kasar.

 • Untuk solek kelopak mata, disyorkan untuk memilih lebih banyak warna neutral bayang-bayang.. Nada putih, mutiara dan nada beige kelihatan baik. Bayang-bayang digunakan secara langsung di bahagian atas mata, di bawah alis, dan juga di bahagian kelopak mata seluruhnya. Artis solek dinasihatkan untuk bereksperimen dengan warna bayang-bayang dan campuran gamut asas dengan gambaran perhiasan dan glamor. Sekiranya gadis itu mahu menambah kesan "mata kucing" kepada imej, maka dalam kes ini anda memerlukan eyeliner tebal dan anak panah kecil di sudut mata.
 • Untuk menjadikan anak panah kelihatan sempurna, Anda boleh menggunakan kedua-dua eyeliner cecair dan eyeliner khas. Pada mulanya, garisan ditarik nipis, dan kemudian lancar memasuki anak panah yang lebar. Untuk cengkeraman berani dalam solekan, disyorkan untuk menggabungkan ke dalam satu bayang-bayang yang berbeza dan pensil hitam. Pilihan yang sangat baik akan menjadi bayang-bayang berwarna merah atau hijau.
 • Bagi alis, mereka memerlukan bentuk melengkung yang betul dengan lengkungan tinggi dalam lengkungnya.. Semua kelemahan alis boleh diperbetulkan dengan pensil, yang akan memberi mereka lebih jelas. Warna pensil dipilih bergantung pada warna rambut, tetapi nada lebih gelap. Untuk membuat imej misteri, tandan bulu tiruan diletakkan di sudut-sudut mata.
 • Sentuhan terakhir dalam solek ialah reka bentuk bibir.yang bermula dengan balsem pelembap. Kemudian garis ditarik dengan pensil. Mereka boleh sedikit melangkaui selekoh semulajadi, mewujudkan kesan kesempurnaan. Kemudian bibir dicat dengan gincu yang cerah. Untuk memastikan bahawa bibir adalah lebih halus dan licin, adalah disyorkan untuk menggunakan berus. Setelah lapisan lipstik pertama digunakan, bibir harus dibasahi dengan tuala kertas dan lapisan kedua digunakan.

Pelajaran mengenai solek dalam gaya "Pin Up", lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus