Gatsby Makeup

Gatsby Makeup

Fesyen tahun dua puluhan abad yang lalu dan hari ini memberi inspirasi kepada banyak artis dan artis solek. Satu jenis solekan, yang diilhamkan oleh masa yang indah ini, adalah gaya solek gaya Gatsby. Sekiranya anda ingin tahu bagaimana kelihatan seperti wanita dari abad yang lalu, tetapi kelihatan bergaya, artikel ini adalah untuk anda.

Lihat bagaimana untuk melakukan solek dalam gaya filem "The Great Gatsby" dalam video seterusnya.

Sedikit sejarah

Make-up dalam gaya 20-an jauh dari baru. Kepentingan dalam gaya tempoh ini muncul selepas pembebasan filem bertajuk "The Great Gatsby". Ciri khas utama gambar ini bukan idea pengarang yang cemerlang, tetapi gaya semua watak-watak. Lelaki bergaya, wanita cantik dan suasana bohemian abad yang lalu memberi inspirasi kepada ramai.

Mari kita analisa langkah demi langkah apa yang wanita tampil dalam masa ini dan apa yang patut kita pelajari dari mereka. Pertama sekali, perlu diingatkan bahawa dalam tahun 1920-an dan 1930 keadaan di Eropah dan Amerika agak tegang disebabkan tempoh yang singkat antara kedua-dua perang. Pada masa ini, gaya feminin menjadi lebih mudah, walaupun wanita muda masih tidak dapat menyerahkan barangan mewah. Oleh itu, imej mereka digabungkan dengan kedua-duanya.

Wanita mencari kemerdekaan dan kemerdekaan dan menunjukkan ini dengan rupa mereka. Seluar pendek dan celana pendek, rambut pendek dan kecantikan yang cerah adalah apa yang membezakan wanita yang hidup pada 20-an abad yang lalu.

Pada tahun 1920-an, banyak orang memanggil era jazz, kerana selepas ketegangan Perang Dunia Pertama, ramai yang terjun ke dalam parti dan bersenang-senang. Oleh itu, terdapat banyak idea untuk mencipta imej yang jelas. Gaya rambut yang berkesan dengan rambut pendek, pakaian cemerlang dan solek yang menarik digabungkan dalam satu imej. Makeup, sebagai peraturan, digabungkan dengan warna gelap dan terang, kontur yang jelas dan warna yang berbeza.

Mata gadis-gadis era itu ditandai oleh anak panah yang jelas. Mereka biasanya nipis dan dilakukan dalam warna hitam klasik. Alis juga dibezakan oleh garisan hitam tipis yang sama. Mereka sangat jelas dan terawat dengan baik. Kini dengan fesyen alis semulajadi perlu dilakukan tanpa ia. Satu lagi perkara penting - kehadiran dakwat hitam tebal. Gadis-gadis itu melukis bulu mata mereka, menjadikannya lebih tebal dan tebal.

Bagi nada muka, dalam tempoh 20-an porong bangsawan masih dalam gaya. Cahaya, kulit yang terkelupas kadang-kadang kelihatan luar biasa, tetapi kanak-kanak perempuan masih berpuas hati dengan cara bangsawan seperti itu.

Mewujudkan make-up dalam gaya 20-an

Untuk mewujudkan rupa Gatsby yang cerah, bergaya, anda tidak memerlukan sebarang alat atau kemahiran khas. Lihat gambar-gambar model terkenal pada masa itu atau pada pelakon-pelakon yang bermain dalam filem-filem mengenai 20-an. Jadi, anda dapat memahami apa yang harus anda perhatikan dan bagaimana menyampaikan gaya ini dengan bantuan kosmetik moden.

Asas solek ini, tentu saja, adalah nada yang betul. Ia akan menjadi agak sesuai untuk mengambil alat tonal beberapa warna yang lebih ringan daripada kulit anda. Untuk menjadikannya tidak kelihatan mematikan, gunakan penyapu dan pilih zon yang diperlukan, seolah-olah menonjolkan wajah anda dari dalam. Jadi anda akan kelihatan cantik dan sihat.

Peringkat penting seterusnya adalah solek mata.. Untuk gaya make-up Gatsby, ini adalah perincian yang sangat penting. Anda boleh dengan selamat bukan sahaja melukis bulu mata anda dalam beberapa lapisan, tetapi juga melekat di atas. Bayang-bayang di sini perlu menggunakan kelabu coklat atau tepu yang klasik. Anda juga boleh dengan mudah meringkaskan garis lash dengan eyeliner tebal atau pelapik.Anak panah dalam gaya ini sepatutnya nipis, tetapi yang paling penting, mereka harus sesuai gaya anda.

Satu lagi perkara penting ialah gincu. Dalam gaya "Gatsby" memutuskan untuk menggabungkan solek mata yang kaya dan bibir yang terang. Jangan takut bahawa busur semacam itu akan kelihatan terlalu kasar. Angkat warna matte atau berkilat warna gincu berkilat. Mereka boleh menjadi gelap atau terang, semuanya bergantung pada jenis warna dan pilihan istimewa. Jadi, sebagai contoh, brunettes dengan warna musim sejuk dalam gaya ini dengan selamat boleh menggunakan lipstik flora yang tidak biasa.

Loghat terakhir, tanpa apa-apa yang membuat apa-apa tidak boleh dilakukan, adalah merah. Di sini anda perlu lakukan tanpa merah terang atau merah muda. Pada kulit pucat, mereka akan kelihatan tidak sesuai, jadi lebih baik memilih warna yang lebih neutral. Sebagai contoh, merah jambu berdebu atau hampir dengan nada kulit anda.

Fokus kepada peraturan asas dan imej wanita popular dari zaman dahulu, tetapi jangan mengehadkan kreativiti anda.

Kami mencipta secara berperingkat

Cantik dengan gaya "Gatsby" - ini bukan pilihan terbaik untuk solek setiap hari. Tetapi di sini pada parti, parti korporat atau pengijazahan, anda boleh dengan mudah membuat keputusan dengan cara ini. Dalam kes ini, perhatian pasti akan difahami kepada anda. Sekiranya anda berminat dengan imej sedemikian, maka arahan mengenai cara membuatnya secara berperingkat akan pasti berguna.

Nada

Untuk bersinar dalam imej ini di mana-mana pihak, anda perlu membuat nada muka anda sempurna terlebih dahulu.. Untuk melakukan ini, betulkan semua jerawat atau letusan anda dengan concealer dan bahkan mengeluarkan nada dengan krim. Adalah wajar bahawa warna alat tonal utama adalah lebih ringan daripada biasa. Tetapi jangan bengkak ke luar dan tutup kulit berwarna gelap atau kulit dengan krim dalam warna terang.

Mata

Untuk mata, anda juga perlu membuat bingkai sempurna.. Pastinya, tentu saja, alis. Anda tidak boleh menyesuaikan diri dengan fesyen abad yang lalu dan merosakkan alis semulajadi yang bergaya, memetik mereka. Hanya beri mereka perlahan-lahan dan menjadikannya sedikit lebih gelap.

Kelopak mata perlu dicat dengan bayang-bayang gelap. Pilih warna yang membantu menjadikan warna mata anda lebih tepu dan hebat. Baik campuran warna, seperti ketika mencipta solek berasap. Cat kedua-dua cili atas dan bawah dengan maskara hitam kaya.

Juga, seperti yang telah disebutkan, anda boleh dengan selamat menggunakan bulu mata palsu. Jangan lupa tentang eyeliner - pelapik hitam akan menjadikan mata anda lebih hebat.

Bibir

Dalam gaya ini, adalah penting untuk memberi perhatian kepada bibir.. Kontur harus jelas dan cantik. Untuk kelihatan seperti seorang gadis dari masa lalu, membuat bibir anda kelihatan tajam, menonjolkan lubang di bawah hidung. Anda juga boleh cuba menggabungkan dua lipstik, mencipta kecerunan yang cantik, atau hanya menekankan bibir dengan pensil kontur yang lebih gelap.

Make-up dalam gaya "Gatsby" akan pergi ke kedua-dua gadis muda dan wanita matang. Lakukan semuanya dengan baik, jangan takut untuk menonjol, dan mungkin anda juga akan menyukai era ini dengan semua ciri-cirinya.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus