Solek di bawah pakaian biru

Solek di bawah pakaian biru

Ia sentiasa baik untuk seorang gadis memakai pakaian biru, warna ini menyenangkan mata dan boleh menjadi bukan hanya pakaian kasual yang cantik, tetapi juga pakaian malam yang baik atau, sebagai contoh, pakaian untuk pesta tamat pengajian. Dan jika betul untuk memilih pakaian untuk pakaian sedemikian, maka ini akan menjadi tambahan yang ideal untuk imej.

Mengenai trend fesyen

 • Untuk warna-warna biru pewarna, yang, dengan cara ini, adalah hari ini dalam trend, anak panah tipis yang ditarik atas kelopak mata atas atau sedikit bayang-bayang dari luar kelopak mata boleh menjadi aksen yang hebat.
 • Coklat bermata coklat atau bermata hijau Sekiranya memilih warna turquoise, sama seperti hijau zamrud. Si rambut coklat bermata cokelat dengan warna yang sejuk atau berambut perang dengan mata biru harus menggunakan nada bluish yang sejuk untuk membuatnya.
 • Sangat bergaya hari ini untuk menggunakan solek anak panah biru dan hitam. Pilihannya berbeza - seseorang suka anak panah berganda ditarik pada kelopak mata atas, dan seseorang lebih suka anak panah hitam di atas dan turquoise atau dengan warna biru pada kelopak mata bawah.
 • Turquoise adalah warna yang sempurna, nada ungu, denim. Tetapi setiap kes individu melibatkan pemilihan warna yang teliti, supaya pakaian itu dilengkapi dengan lembut dan lembut, dan tidak bersaing dengannya.
 • Pengantin petang yang bergaya kepada pakaian biru - dalam warna emas. Gabungan emas dan biru atau biru selalu dikaitkan dengan kemewahan dan kekayaan. Walau bagaimanapun, solekan dalam gaya ini hanya disyorkan untuk wanita seks yang adil jenis warna hangat.
 • Perak boleh dipilih. Ini, tentu saja, bukan mewah emas, tetapi ia juga kelihatan agak anggun dan menarik perhatian. Pilihan solek yang sangat baik untuk pakaian turquoise akan menjadi anak panah lain pada kelopak mata atas - satu emas dan satu perak.
 • Pakaian Turquoise dengan sempurna selaras dengan solek, dibuat dalam gaya "bogel". Nada tenangnya akan dapat menyegarkan turquoise berwarna terang dan kaya. Ini akan menjadi tambahan yang baik kepada imej, dan pada masa yang sama pakaian tidak akan kekal dalam bayangan solek yang cerah.
 • Pengaturan siang hari untuk pakaian turquoise Ia kelihatan lebih baik dengan warna matte, dan pada waktu malam lebih baik menggunakan bayang-bayang yang berkilauan. Dengan solek yang neutral pada mata sesuai fokus pada bibir. Bergaya hari ini gincu matte nada gelap akan menjadi kombinasi yang sangat baik untuk turquoise. Pilih daripada wain, plum dan nada ungu. Tetapi yang klasik dalam warna merah atau wortel juga sesuai, yang juga harmoni dengan turquoise.

Pemilihan bayangan yang betul

Adalah penting untuk memilih bayang-bayang yang betul supaya aksen dalam semua solek akan diarahkan pada mata. Bayang-bayang dalam warna kecoklatan dan warna beige adalah baik untuk kegunaan seharian. Anda boleh memilih untuk mata dan warna biru berair, nada adalah sama dengan pakaian.

Make-up untuk petang ke sisi pirus adalah yang paling menarik dalam warna emas dan perak. Walaupun ada gadis yang suka warna lain - salmon dan warna karang. Bagi pencinta kontras, gamma ungu akan menjadi pilihan yang sesuai.

Gincu

Sekiranya make up gadis perlu menekankan keindahan mata, maka gincu harus dipilih sebagai lembut dan neutral yang mungkin, sebagai contoh, kuning air. Bibir dengan kilauan telus juga akan kelihatan agak harmoni.

Jika tidak, apabila solekan mata dibuat dalam nada yang menenangkan, gincu dengan pakaian turquoise, pilih nada yang kaya dan kaya. Teduh plum atau wain akan dilakukan, nada merah klasik tidak akan berlebihan.

Tindakan Langkah demi Langkah

Dengan sisi turquoise untuk mencipta make-up yang baik boleh menjadi pilihan yang berbeza. Terdapat satu skim untuk pelaksanaannya, yang menggunakan tiga warna pirus:

 • biru terang;
 • pertengahan nada pirus;
 • turquoise gelap.

Dari segi ketepuan, warna yang disapuasi mungkin berbeza sekali, ia sebahagian besarnya bergantung pada apa masa hari make-up pakaian biru diperlakukan.

Untuk bekerja, anda perlu menyimpan pada tiga kuas khas:

 • dalam bentuk aplikator konvensional;
 • berus yang akan dicampur;
 • berus halus untuk menunjuk garis yang jelas.

Tindakan mesti dilakukan mengikut susunan berikut:

 • bayang-bayang cahaya letakkan di bawah alis dan campurkan mereka;
 • naungan sederhana Lukiskan "berbohong" huruf "V" di atas bahagian kelopak mata yang bergerak dan sedikit gerakkan sudut luar di atas dan jauh dari jambatan hidung. Oleh itu, kesan pembesaran mata dan kelopak mata dicapai;
 • nada paling gelap memohon pada kelopak mata yang bergerak, dan kemudian lukis garisan yang jelas di akar-akar bulu mata kelopak mata atas;
 • perpaduan transisi tiba-tibamemindahkan berus ke bahagian luar atas kelopak mata;
 • untuk kelopak mata yang lebih rendah dan untuk kelopak mata dalaman, gunakan perak cahaya atau bayang-bayang putih berkilauan. Mereka perlu diambil sedikit dan digunakan dengan teliti;
 • gincu untuk pembungkusan yang diberikan harus dipilih dari nada semula jadi sesuai dengan jenis kulit gadis: warna peach, brownish atau pink pucat. Sesuai dengan nada beliau harus dan merah. Dalam kes ini, solekan akan mendapat yang paling harmoni.

Variasi lain perlu diperhatikan:

 1. Wanita dalam pakaian turquoise Ia mudah dapat menjadi kecantikan maut jika dia membuat dan manicure dilaksanakan dalam nada hitam. Ini boleh didapati dengan menggunakan naungan karbon dengan konsistensi yang kaya, serta pelbagai warna kelabu. Perkara utama bukanlah untuk melupakan ciri-ciri struktur wajah seorang wanita, kerana, sebagai contoh, seseorang tidak boleh mengesan mata kecil ke dalam bingkai yang terbuat dari anak panah hitam.
 2. Anda boleh menggunakannya dengan selamat untuk membuat solekan dalam nada perak. Ia digunakan sebagai kontur atau sebagai pelapis sudut kelopak mata. Nada perak yang terang dan berkilauan boleh digunakan pada bahagian luar kelopak mata dan di bawah alis - sehingga wajah gadis itu akan mendapat kesegaran dan keterbukaan.
 3. Coklat gelap adalah yang paling sesuai untuk mencipta imej romantik yang tidak bersalah seorang wanita dalam pakaian turquoise, serta untuk yang lebih languid dan juga seksual. Solekan nude dengan nada semula jadi akan menjadikan wanita yang tidak dapat ditahan dalam kehidupan seharian. Nada gelap dalam kes ini boleh digunakan untuk melukis garis di sepanjang pertumbuhan silia, ia akan memberikan gambaran ekspresi. Mata bermata boleh memilih mana-mana varian warna coklat, tetapi bukannya yang boleh dipanggil merah.
 4. Sentiasa berani menggabungkan turquoise dan ungu, tetapi ingat bahawa dia mempunyai keupayaan untuk memberi tumpuan kepada keletihan anda. Oleh itu, lebih baik untuk meramalkan segala-galanya terlebih dahulu - dan asas di bawah make-up, dan nada.
 5. Jangan berputus asa pada nada hijau dalam membuat pakaian untuk pakaian biru, bagaimanapun, dalam keadaan seperti itu, anda mesti berhati-hati. Fakta adalah bahawa solekan dalam warna hijau akan sesuai hanya jika turquoise pada pakaian mempunyai warna hijau.

Tetapi di sini anda boleh mencuba - mungkin make-up dalam nada hijau akan sesuai dengan mata hijau atau hazel seorang wanita. Adalah lebih baik untuk memilih nada hijau untuk membuat sejuk, tetapi untuk wajah gelap dalam pakaian turquoise ia sesuai hangat - semuanya sangat individu dan memerlukan eksperimen.

Nuansa penting

Adalah dipercayai bahawa gabungan warna merah jambu dengan pakaian turquoise akan membuat imej yang terlalu kecil, tetapi dalam kes ini adalah bereksperimen - mungkin gabungan ini akan kelihatan agak harmonis dan berkesan pada beberapa wanita.

Dalam versi klasik, disyorkan untuk menggunakan warna biru dan cyan, di mana terdapat sedikit warna biru pirus.Kesan ini mudah dicapai, contohnya, dengan mencampurkan warna biru dengan turquoise (mereka secara literal memerlukan penurunan).

Ini make-up paling sesuai untuk blondes. Tetapi semua yang sama, tidak boleh terlalu banyak biru, disyorkan untuk menggunakan warna peralihan dan berhati-hati mengikat sempadan.

Petua artis solek

Jika anda mendengar nasihat orang yang tahu, profesional, maka solek anda akan kelihatan sempurna dan sempurna melengkapkan imej anda dalam pakaian yang dibuat dari turquoise:

 1. Mata yang dikehendaki menggunakan pensil kelabu atau perak ringan. Barisan yang anda lukis mestilah nipis dan sangat kemas.
 2. Maskara Hue boleh dipilih tidak semestinya hanya hitam. Dalam kes ini, solek mungkin lebih sesuai kelabu, kecoklatan atau walaupun gamma pasir. Warna maskara turquoise akan kelihatan harmoni, tetapi hanya jika ia sepadan dengan nada pakaian.
 3. Banyak Rouge tidak mengenakan - hanya untuk sedikit menonjol tulang pipi.
 4. Mahu membuat make up dalam warna biru - gunakan untuk ini pensil naungan ini untuk menandakan anak panah pada kelopak mata atas dan sedikit menekankan yang lebih rendah. Oleh kerana bayang-bayang hanya memilih warna kuning telinga.
 5. Jangan takut untuk mencuba, Lagipun, semuanya diketahui dengan perbandingan, dan apa yang tidak sesuai dengan seorang wanita boleh kelihatan sebagai organik dan menarik yang mungkin kepada yang lain. Jika warna kegemaran anda tidak selaras dengan pakaian, tetapi anda tidak boleh menolaknya, anda boleh mencuba dan menjadikannya aksen menarik dalam rupa anda.
 6. Penguasaan datang dengan pengalaman, dan lebih kerap anda akan mencuba pelbagai pilihan dalam membuat solek, lebih cepat anda akan belajar untuk menjadikan imej anda benar-benar cantik - menakjubkan, terang dan unik.

Cara membuat solek di bawah pakaian turquoise, lihat video berikut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus