Makeup untuk Bridesmaid

Makeup untuk Bridesmaid

Perkahwinan dianggap sebagai salah satu peristiwa yang paling serius dalam kehidupan, di mana setiap orang harus kelihatan cantik dan cantik. Sudah tentu, pengantin perempuan adalah watak utama pada hari libur ini, tetapi peranan penting diberikan kepada saksi. Beliau sentiasa berada di tengah-tengah perhatian, mengambil bahagian dalam pertandingan dan menghiburkan para tetamu, oleh itu imejnya haruslah indah. Untuk membolehkan pengiring pengantin itu harmoni dengan melengkapkan gaya dan kelihatan tidak dapat dinafikan, anda mesti terlebih dahulu memikirkan semua butiran, termasuk reka bentuk soleknya.

Solekan perkahwinan untuk gadis pengiring pengantin harus sangat tahan lama dan tahan bukan hanya pada waktu siang, tetapi pada waktu malam. Sebagai peraturan, ia tidak berbeza dengan MikeCap ​​tradisional. Hari ini, majoriti pengantin baru lebih suka melakukan perayaan dalam satu teduh, apabila pakaian perkahwinan semua saksi bercuti warna yang sama. Oleh itu, solek petang rakan-rakannya dipilih dengan sewajarnya, di mana kanak-kanak perempuan sepatutnya kelihatan semulajadi.

Ucapan brute dalam kes ini tidak sesuai.

Peraturan asas

Untuk menjadikan imej perayaan teman wanita itu sempurna, anda harus memberi perhatian khusus kepada wajah, memberikannya bersinar semula jadi dan juga warna. Dalam solek perkahwinan tidak boleh membuat kesilapan. Untuk ini, semua kecacatan kulit yang kelihatan bertopeng. Sebelum solek, gadis itu harus membersihkan leher dan muka secara menyeluruh dengan losyen, mencuci wajah atau susu. Apabila kulit dilembapkan dan dibersihkan, satu lapisan kecil krim hari digunakan di atasnya.

Setelah melengkapkan tahap persiapan, anda dapat dengan mudah mula menggunakan rangka kerangka. Krim dipilih dalam warna cahaya dan diedarkan secara merata di seluruh kawasan muka, kecuali kawasan sekitar mata. Perlu diingatkan bahawa bayang-bayang digunakan secara eksklusif pada kelopak mata kering dan bukan lemak, jika tidak, solek tersebut dapat merosot dan bocor. Sekiranya sambutan itu dijadualkan pada hari itu, maka bayang-bayang nada gelap tidak boleh digunakan, dan untuk melihat malam, maka adalah wajar untuk memilih gaya yang sesuai.

Bayang-bayang terang sempurna untuk menembak gambar perkahwinan, tetapi dengan cahaya buatan, mereka akan menjadi tidak kelihatan, jadi nuansa ini harus diambil kira.

Bayangan bayang-bayang saksi boleh memilih sendiri, bergantung pada pilihan pribadi. Wanita bermata biru seks adil sangat sesuai warna yang berbeza: kuning, oren, coklat. Bagi gadis-gadis dengan iris kelabu, lebih baik menggunakan bayang-bayang ungu atau biru. Peranan penting dalam reka bentuk solek dan memainkan maskara. Adalah disyorkan untuk menggunakan produk kalis air, mereka tahan lebih baik dan tidak runtuh.

Di samping itu, pemerah pipi mesti hadir dalam rupa perayaan, yang mana ia juga mungkin untuk menekankan dan menyerlahkan tulang pipi. Mereka dipilih oleh warna kulit. Ia boleh menjadi terracotta atau warna merah jambu yang merah jambu. Perkahwinan berlangsung beberapa jam dan pada perayaan, selain hiburan, ada juga yang sering minum champagne, jadi ia juga disyorkan untuk menggunakan kosmetik berterusan untuk bibir. Untuk menjadikan bibir kelihatan cantik, mereka pertama kali terpencil dengan pensil kontur, dan hanya kemudian mereka dicat dengan gincu.

Gaya

Menjadi pengiring pengantin adalah tanggungjawab yang besar. Oleh itu, aktiviti persediaan dan pilihan solek perlu diambil dengan serius. Hari ini dalam reka bentuk imej yang sesungguhnya terdapat pilihan gaya yang besar, di antaranya patut mendapat perhatian khusus:

  • Imej itu bogel. Aplikasi kosmetik adalah minimum. Ke arah ini, tumpuan utama adalah keindahan semula jadi.Tugas seniman make-up adalah untuk mengekalkan kesan wajah yang bersih, di mana semua cacat yang terlihat bertopeng dan hanya warna semula jadi yang digunakan. Warna terang dalam gaya ini tidak dapat diterima.
  • Melihat retro. Rias wajah dalam reka bentuk ini menarik perhatian dalam kepelbagaiannya. Kelemahan dan kecacatan kulit terampil dengan bantuan kosmetik khas. Akibatnya, wajah kelihatan sempurna, dan bermain bayang dan cahaya yang betul membantu menjadikan wajah gadis itu jelas dan ekspresif. Sebagai peraturan, pakar memohon penyapu dan bronzer untuk memakai solek.
  • Mata asap kelihatan. Ia dicirikan oleh bentuk dramatik yang lebih bulat, di mana mata sangat dibezakan oleh anak panah. Bentuk keningnya betul dan jelas, dan mata menjadi misteri dan ekspresif. Terima kasih kepada solekan ini, sahabat pengantin wanita kelihatan sungguh-sungguh, tetapi pada masa yang sama tidak menonjol terlalu banyak terhadap latar belakang watak utama cuti itu. Makeup perlu diutamakan warna hijau, emas dan lavender.

Sudah tentu, imej pengantin perempuan dan saksi-saksinya secara langsung bergantung pada keseluruhan perayaan, tetapi apabila memilih gaya solek, anda harus mengikuti tip tertentu:

  • Ia tidak disyorkan untuk meletakkan kosmetik dalam nada dengan pakaian, jika tidak imej dan pakaian akan bergabung menjadi satu.
  • Pengiring pengantin tidak boleh lebih cantik daripada dirinya sendiri dan mempunyai make-up yang cerah.
  • Pada siang hari, anda perlu memilih warna yang terang dan terang, dan pada waktu petang anda boleh memakai solekan dalam warna gelap.

Imej dipilih bergantung pada jenis kulit.

Pilihan imej

Di majlis perkahwinan, semua orang masih ingat, termasuk saksi cuti. Itulah sebabnya kenapa teman pengantin itu harus kelihatan cantik. Untuk ini terdapat banyak pilihan untuk memohon kosmetik. Bergantung kepada pilihan stylistics, pertama sekali anda perlu membersihkan dan melembapkan kulit dengan teliti, kemudian memohon penyembur pencerah khas ke kawasan sekitar mata, dan krim wajah di wajah itu sendiri.

Selepas nada wajah diselaraskan, kerja dengan mata dan kening diperlukan. Bentuknya harus sempurna, sehingga mereka keluar. Untuk memberi ekspresi kening, disyorkan untuk menjilat mereka tambahan dengan bantuan bayang-bayang gelap atau pensil. Dalam kes ini, semua pukulan mestilah dibayangi, tetapi tidak membuat garis besar kabur.

Apabila alis telah memperoleh garis yang jelas, tugas seterusnya adalah untuk mereka bentuk mata. Pertama sekali, bayang-bayang digunakan untuk kelopak mata, kemudian anak panah dan eyeliners dibuat. Ia adalah sangat penting bahawa mereka ditarik pada sudut. Sudut mata paling dimalapkan dengan bayang-bayang biru, sedikit memudar mereka, sambil meninggalkan sempadan yang jelas di tengah. Kemudian, di bawah alis, bayang-bayang cahaya diterapkan dan dipadamkan pada kelopak mata. Untuk mendapatkan limpahan yang cemerlang, ia disyorkan untuk menggunakan warna warna-warna sutera. Kita tidak boleh melupakan sudut dalaman mata, mereka dicat dengan pensil putih.

Untuk reka bentuk imej boleh digunakan sebagai bulu mata palsu, dan membuat mereka sendiri. Bulu mata palsu tidak segera dilekatkan, prosedur ini dilakukan pada akhir solek. Untuk menjadikan wajah kelihatan segar, gunakan rouge. Sekiranya gadis itu adalah pemilik wajah yang bulat, maka dia perlu menggelapkan tulang pipinya, membuat bujur visual. Blush diterapkan dengan dua berus - kecil dan besar berbulu. Lapisan pertama cermin ditutupi di sepanjang tulang pipi dengan berus kecil, dan dengan itu, semua garisan dipenuhi dengan berus besar.

Bagi gincu, dalam kes ini warna burgundy atau madu adalah ideal. Bibir, dicat dalam skema warna sedemikian, harmoni sesuai dengan mana-mana imej. Ucapan bibir patut dilakukan dengan betul dan mengambil kira dua perkara utama. Pertama sekali, gincu harus elegan dan, tentu saja, berterusan. Adalah penting bahawa warna bibir tidak bertentangan dengan warna pakaian. Bagi tekstur gincu, boleh jadi apa-apa, walaupun yang terbaik adalah memilih pilihan berkilat.

Kontur bibir pertama yang diambil. Garis itu ditarik sedemikian rupa supaya strok semula jadi diperolehi.Jika perlu, kontur semulajadi bibir mungkin sedikit diperluaskan, tetapi ini tidak terpakai kepada bahagian tengah bibir dan sudut. Kemudian gincu digunakan, disyorkan untuk mencampurkan dengan bersinar berkilat dan memberikan bibir kelihatan misteri. Pada akhir bulu mata solek dicat atau terpaku.

Dalam video seterusnya, Max Factor membentangkan solek segar dan ringkas untuk pengiring pengantin perempuan.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus