Makeup untuk mata sempit

Makeup untuk mata sempit

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan bentuk dan saiz mata anda, maka anda mungkin tidak tahu bagaimana untuk memberi penekanan dengan kecantikan dengan solek. Industri kosmetik moden menyediakan pelanggan dengan pelbagai kosmetik untuk setiap selera. Ucapan yang tepat untuk mata sempit akan membantu anda mendapatkan apa yang anda mahu, setelah mencapai kesan yang diingini.

Petua dan peraturan utama

Sebelum anda membuat solek yang sesuai untuk mata sempit, anda perlu menjaga kulit. Lagipun, kelopak mata yang bengkak dan bengkak tidak dapat menyembunyikan apa-apa kosmetik. Untuk melembutkan dan menyuburkan kulit kelopak mata, terutama selepas hari yang sukar, adalah perlu untuk merawatnya dengan agen pelembab untuk kelopak mata. Pastikan anda memerlukan krim yang sesuai untuk kumpulan umur anda.

Pertama sekali perlu diperhatikan bahawa mata sempit memerlukan pendekatan khas dalam solek. Ini bermakna bahawa mereka tidak sesuai untuk teknik make up standard. Mereka akan memalingkan mata anda. Mata sempit tidak selalu menunjukkan asal Asia. Sering kali, tanda seperti itu boleh ditemui di Eropah. Adalah dipercayai bahawa maskara dan eyeliner hanya membahayakan imej, menjadikan mata lebih kecil daripada yang sebenarnya. Walau bagaimanapun, ini tidak benar. Malah, dengan bantuan maskara dan eyeliner, anda boleh mengubah rupa, menjadikannya misterius, languid, visual membesarkan bahagian mata. Untuk ini, anda perlu tahu cara menggunakannya.

Warna hitam tidak membawanya kepada yang baik - ia hanya menyakitkan pemilik mata Asia. Ini amat sesuai dengan kapal hitam tebal. Adalah lebih baik untuk menukar hitam kepada kelabu atau coklat. Anda juga boleh menggunakan warna lain. Anda perlu melukis sedikit lebih tinggi daripada pertumbuhan bulu mata, dan ia juga bernilai memanjangkan anak panah di luar sudut luar mata.

Bayang-bayang menonjolkan mata anda. Solekan cerah adalah apa yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh menggunakan banyak warna merah jambu dan biru, mereka akan menambah kesan keletihan. Shade cahaya akan membantu untuk membesarkan mata secara visual, sementara yang gelap lebih sesuai untuk malam keluar.

Jangan buat anak panah yang jelas - mereka hanya akan mengurangkan pemotongan mata anda. Ia perlu sedikit naungan anak panah ke sudut luar. Jika anda benar-benar ingin membuat anak panah, anda perlu mengingati peraturan asas - ia perlu lancar.

Jangan menekankan kelopak mata hitam yang lebih rendah - tidak akan ada manfaat daripadanya. Jika anda seorang peminat eyeliner hitam, maka anda harus naungan garis bawah abad ini.

Mata sangat mudah diperluaskan dengan solek. Walau bagaimanapun, kita tidak sepatutnya lupa bahawa semuanya bergantung bukan sahaja kepada mereka. Banyak artis solek percaya bahawa rupa terus bergantung pada bentuk kening yang anda pilih. Ia perlu untuk menjaga mereka, untuk mengekalkan bentuk yang kemas, supaya wajah kelihatan rapi. Kening perlu disikat sehingga semua rambut berbaring rata. Pandangan anda bergantung padanya.

Lebih lebar alis, semakin kecil mata muncul. Pemilik mata sempit pasti tidak akan sesuai dengan alis sabit sekarang yang bergaya. Artis solek menasihati kanak-kanak perempuan dengan mata sempit untuk menjadikannya lebih nipis, ini secara visual akan memperbesar mata dan menjadikannya lebih ekspresif. Kening yang luas akan memandang mata sempit.

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa tali alis tidak akan memberikan kecantikan muka sama ada. Bayang-bayang dan pensel akan membantu memberi tumpuan kepada kening.

Peraturan hari ini

Teduhan berkilauan sempurna sempurna untuk solek siang hari. Sapukan cahaya, bayangan terang bayang-bayang pada kelopak mata atas. Maskara hitam tidak akan berfungsi, anda boleh mengambil biru, kelabu atau coklat. Sebelum memutar siluet cilia untuk mencapai kesan wajah boneka.

Sorotan sudut-sudut mata dengan penyapu, sebaik-baiknya dalam warna-warna cerah. Ini akan membantu menjadikan mata anda lebih ekspresif. Ia juga boleh digunakan di bawah alis. Brown eyeliner paling sesuai, sorotkan kelopak mata atas.

Maskara terbaik

Sudah tentu, setiap gadis dengan mata sempit sedang mencari maskara, yang mempunyai kesan meluaskan mata, tetapi tentu saja tidak menambah jumlah. Dalam kes pemotongan sempit, ketumpatan bulu mata adalah kontraindikasi. Ia akan berfaedah untuk melihat hanya dengan mata yang besar.

Anda boleh memilih mana-mana warna mengikut budi bicara anda. Perlu diingatkan bahawa maskara hitam bukan pilihan terbaik, tetapi tidak dilarang. Maskara warna adalah yang terbaik. Anda tidak perlu memohon tanpa terlebih dahulu menggunakan pinset. Agar tidak merosakkan bulu mata anda dengan lencong berterusan, secara berkala merawatnya dengan minyak kastor.

Kaedah untuk petang

Tugas solek petang adalah untuk menekankan semua ciri-ciri wajah terbaik anda, menonjolkan mata dan bibir.

Alat tonal diperlukan untuk menyelaraskan nada. Cuba jangan keterlaluan. Alat tonal perlu digunakan span. Penyembur atau pembetulan akan membantu anda menyembunyikan beg di bawah mata anda. Ini akan membantu menjadikannya lebih ekspresif, kerana keletihan tersembunyi.

Ambil bayang-bayang cahaya atau bayang-bayang hijau yang ringan, sentiasa dengan kesan kedutan. Sapukan naungan cahaya pada kelopak mata mudah alih atas. Sudut dalam mata juga menyoroti teduh cahaya, bayang-bayang atau penyerap mungkin muncul. Dan sudut luar harus diketengahkan gelap.

Pilihan Makeup

Eyeliner pilih kelabu atau coklat. Lukis anak panah sedikit lebih tinggi daripada pertumbuhan bulu mata. Pastikan campuran sedikit. Kelopak mata bawah boleh ditarik dengan pensel warna, warna bergantung pada palet keseluruhan.

Untuk mencapai kesan meluaskan mata, anda perlu memilih palet warna yang betul. Adalah lebih baik memilih warna yang terang, cerah, berkilauan, dan berhati-hati mengelakkan hitam. Berikut adalah teknik, bagaimana untuk membuat langkah demi langkah.

Kaedah 1

 • Pertama melembabkan kulit krim khas. Kulit mata juga perlu dibasahkan, tetapi mengelakkan pengingesan. Anda boleh menggunakan krim mata khas.
 • Malah nada muka dengan asas. Concealer menyamarkan bulatan di bawah mata, pembetulan akan membantu menyembunyikan kemerahan.
 • Bawa kelopak mata yang lebih rendah. Untuk tujuan ini adalah perlu untuk menggunakan naungan berkelip. Ia semua bergantung pada skema warna yang anda suka. Bagi pencinta sut mutiara solekan perniagaan, dan untuk petang anda perlu memilih warna yang lebih cerah - ungu, hijau, coklat. Seterusnya, anda perlu teduh produk tersebut. Prosedur yang sama perlu dilakukan dengan kelopak mata atas.
 • Sapukan naungan cahaya bayang-bayang mata di bawah alis. Adalah wajar bahawa terdapat Shimmer. Ini akan menjadikan mata anda terbuka lebar.
 • Pada lipatan dan kelopak mata bergerak memohon teduhan lebih gelap, dan menonjolkan sudut dalaman cahaya. Untuk mendapatkan peralihan lancar antara warna, segala-galanya perlu diwarnakan.
 • Pinset bulu mata twist dan cat dengan maskara. Jika bulu mata nipis dan tidak mencolok, jangan keterlaluan dengan maskara. Ini akan mewujudkan kesan kaki labah-labah. Lebih baik gunakan bulu mata palsu.

Kaedah 2

 • Bercakap dengan cara yang sama - asas, concealer, proofreader.
 • Sorot kening dengan pensil, bayangan mata. Anda boleh menggunakan alat yang sesuai dengan anda. Pemilihan kening yang betul - salah satu komponen yang paling penting dalam meningkatkan pemotongan mata.
 • Sapukan bayang-bayang cahaya ke kelopak mata - ia boleh menjadi mutiara, kuning, pasir atau emas. Kelopak mata yang bergerak adalah gangsa yang paling baik atau coklat.
 • Poket pensil coklat arrow sedikit lebih tinggi daripada pertumbuhan bulu mata. Pastikan naungan sedikit. Kelopak mata yang lebih rendah juga perlu membawa dan teduh.
 • Maskara pukal, Seperti yang dinyatakan di atas, ubat yang paling teruk untuk mata Asia, bersama-sama dengan pelapik berminyak hitam. Maskara akan memanjangkan atau membahagikan.Cat silia, pra-mengetatkan mereka. Jika ini tidak mencukupi untuk anda, gunakan bulu mata palsu. Mereka tidak boleh dicat dengan dakwat.
 • Sorot bibir. Sekiranya solek anda petang, ia patut memilih warna yang menenangkan. Warna terang sempurna untuk solek hari.

Kaedah 3

Perhatian anda juga disampaikan versi solek pada malam untuk mata sempit. Perlu diingatkan bahawa solekan sedemikian tidak sesuai untuk penggunaan sehari-hari.

 • Sebelum membasahi kulit. Make-up akan banyak, ia akan menjadi berat, yang bermaksud kulit anda tidak akan mudah.
 • Sapukan pada asas kulit. Keluarkan semua kekurangan dengan concealer atau proofreader. Powder muka anda untuk mengamankan lapisan nada.
 • Sorot mata menonjolkan naungan cahaya. Sapukan bayang-bayang gelap ke bahagian yang bergerak, tetapi warna tepu harus dielakkan.
 • Ia perlu menekankan rupa. Untuk melakukan ini, fokus pada sudut luar mata. Ia mestilah berwarna tepu gelap.
 • Bawa mata anda. Anak panah harus bermula dari sudut mata dan memperluas ke luar. Panjangkan garis luar mata luar mata. Panjang bergantung pada pilihan individu anda.
 • Eyeliner perlu teduh. Jadikannya bayang-bayang tepu gelap. Ini akan kelihatan terbuka dan ekspresif.
 • Twist silia. Cat pada maskara atau gunakan bulu mata palsu.

Beberapa rahsia

 • Untuk melihat bahagian mata secara visual, Ia juga perlu menggunakan rouge. Mereka akan menyegarkan wajah anda, memberikan keanehan dan keterbukaan. Adalah lebih baik menggunakan warna merah jambu semulajadi atau warna peach. Anda juga boleh menyerlahkan tulang pipi. Bronzer adalah sempurna untuk ini, ia adalah bernilai memilih warna kulit anda.
 • Anak panah tebal dan hitam bukan untuk anda. Barisan nipis dan licin yang sesuai. Daripada eyeliner, anda boleh menggunakan pensel. Warna diperbolehkan kecuali hitam. Anak panah mesti diambil dari sudut dalam ke luar. Untuk membesarkan mata secara visual, adalah perlu untuk memanjangkan anak panah di luar sudut luar, tetapi anda tidak perlu keterlaluan. Anak panah yang sangat panjang akan kelihatan kasar.
 • Sekiranya anda ingin menjadikan mata lebih besar, lukis pada lipatan kelopak mata atas. Ia akan meningkat secara visual dan mata tidak lagi akan kelihatan separuh tertutup.
 • Maskara berlebihan pada bulu mata akan menjadikan mata anda lebih kecil. Jika anda tidak boleh membuat bulu mata lebih banyak, dan anda benar-benar menginginkannya - gunakan rakan kongsi palsu. Menguatkan minyak kastor anda sendiri. Bulu mata akan lebih lama.
 • Jika boleh, buatkan kelopak mata atas dan bawah yang lebih ringan. Adalah diketahui bahawa warna cahaya secara visual membesarkan mata. Dalam kes ini, bayang-bayang akan menghasilkan kesan sedemikian.
 • Warna dan pensel mutiara adalah pembantu utama anda. Mereka bukan sahaja akan memberi kecerahan wajah anda, tetapi juga mata terbuka. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa Shimmer boleh menonjolkan bengkak. Oleh itu, jika kelopak mata anda sedikit bengkak, lebih baik menyerah nacre seketika.

Malah, pemotongan mata sempit tidak menjadi masalah sama sekali, kerana jika anda menjadikannya solek yang betul, anda boleh mendapatkan imej yang indah dan memenangi. Perkara utama - untuk mengingati peraturan asas, jangan cuba menimbang pandangan dengan banyak kosmetik atau beberapa lapisan maskara. Segala-galanya harus sederhana dan cantik.

Makeup untuk mata sempit - dalam video seterusnya.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus