Kostum untuk tarian oriental

Kostum untuk tarian oriental

Keindahan Timur sukar disampaikan dengan kata-kata. Kebiasaan dan tradisi mereka menarik, dan hiasan pedalaman dan pakaian membangkitkan kegembiraan. Seorang wanita dalam pakaian tarian oriental memacu lelaki di seluruh dunia dan menyebabkan iri hati wanita.

Apa nama itu

Modern dan biasa kepada kita semua pakaian untuk tarian oriental dipanggil Beledi atau Bedleh. Komposisi mereka termasuk skirt-sun, bodice and loincloth. Mereka muncul kerana populariti filem Hollywood yang luar biasa pada tahun 1930-1940, di mana imej seductress Timur digunakan secara meluas. Arah itu sendiri dipanggil Show-Bellidans.

Ciri-ciri dan faedah

Harus dikatakan bahawa Beledi tidak ada hubungannya dengan kostum etnik untuk menari. Malah, negara-negara Arab tidak akan dapat membenarkan wanita menunjukkan tubuh telanjang mereka kepada orang ramai. Kecantikan Timur cukup untuk menghiasi pakaian memotong bebas dengan pinggang pinggang. Walau bagaimanapun, terdapat pilihan lain.

Oleh itu, pakaian penari Turki termasuk beberapa unsur:

  • kemeja yang nipis dipanggil gemlek;
  • seluar lebar dengan jalur elastik di pergelangan kaki;
  • sebuah caftan-entari yang dipakai di atas baju;
  • jaket zheltek.

Penari-penari dari Syria, Lubnan dan Israel mempunyai kostum toba yang lebih tertutup. Pakaian ini adalah gaun berpakaian dengan lengan lebar untuk melakukan pergerakan tarian anggun.

Walaupun terdapat perbezaan yang ketara, terdapat persamaan antara Belady dan kostum asli. Sulaman, rhinestones dan sequins menghiasi setiap daripada mereka, dan kain mengalir merangkumi setiap pergerakan bahkan dalam tode tertutup.

Trend fesyen

Pasar moden pakaian untuk tarian ori berkembang dengan pantas, kerana hari ini ramai wanita di seluruh dunia melakukan tarian menggoda ini.

Elemen utama kostum adalah kostum bersulam dengan jubah, rhinestones dan fringed. Bahagian atas saman itu harus sesuai dengan dada dengan ketat, berikan jumlah dan rayuan. Sekiranya dikehendaki, masukkannya dengan kesan push-up.

Tetapi bahagian bawah musim hingga musim adalah tertakluk kepada trend fesyen. Oleh itu, rok lebar yang diperbuat daripada kain lut, seperti chiffon, boleh menjadi elemen pakaian. Mencapai panjang lantai, ia meniru kereta mewah dengan pergerakan pinggul.

Satu lagi gaya skirt mempunyai celah menggoda dari pinggul. Rok itu boleh dilakukan dalam siluet ikan, tahun atau potongan lurus.

Seluar popular dan selesa, yang dipinjam dari almari pakaian seorang penari Turki, juga popular. Walau bagaimanapun, fesyen moden telah membuat perubahan ketara dalam penampilan mereka. Sebagai contoh, seluar luas mungkin mempunyai pinggang yang rendah dengan tali pinggang pada rhinestones dan sulaman, serta potongan yang akan mendedahkan kaki langsing wanita yang cantik ketika melakukan tarian.

Beberapa pereka kostum tarian masuk ke dalam asal-usul etnik kostum tradisional. Pakaian dan pakaian yang tertutup memberikan misteri kepada imej, dan potongan kecil di zon pinggang dan kaki menambah sentuhan kemodenan.

Penciptaan pakaian kanak-kanak untuk tarian ori juga sedang berkembang. Perlu dikatakan bahawa dalam kecantikan mereka, mereka tidak kalah dengan pakaian dewasa. Bagian atas baju itu kelihatan seperti topi pendek atau pendek dengan lengan yang mengekspos perut. Rok dan seluar harem diperbuat daripada kain udara lut, dan kepala dihiasi dengan manik-manik dan aksesori yang diperbuat daripada manik dan syiling, dilengkapi dengan selendang.

Sudah tentu, di sebalik setiap prestasi cemerlang terdapat banyak latihan.Untuk membawa mereka dalam pakaian pentas adalah sekurang-kurangnya menyusahkan dan tidak praktikal, yang bermaksud bahawa, ingin mempelajari seni ini, sudah tiba masanya untuk mendapatkan kostum yang sesuai untuk latihan.

Saman latihan termasuk bahagian atas, perut kosong dan seluar yang elastik dengan suar dari lutut, kerana penari dalam proses penyediaan harus digunakan untuk pelbagai lapisan kain di kaki. Diperlukan dan kelihatan seperti syal dengan syiling. Pakar menasihatkan untuk memilih pandangan yang lebih "berat" daripadanya, kerana setiap pergerakan akan menjadi ketara dan ketara di dalamnya.

Warna

Hari ini, warna-warna pakaian tarian Oriental boleh menjadi apa-apa. Pilihan yang paling klasik dan terang akan menjadi saman emas, bersinar dengan kain berkilauan dengan gerakan menggoda.

Kostum putih juga sangat popular di kalangan penari, ia amat berfaedah untuk menanggalkan kulit hitam keindahan oriental. Hiaskan pilihan berwarna putih dengan tali pinggang kuning dan merah.

Saman hitam dengan sulaman emas dan pinggir kelihatan sangat menggoda. Warna bijak ini mencerminkan semua seksualiti tersembunyi yang tersembunyi di kalangan wanita di Timur.

Mereka dihiasi dengan sulaman emas dan perak dan pakaian tarian merah. Warna ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan dengan apa-apa nada kulit, kelihatan cerah dan menarik perhatian.

Penerbangan fantasi pereka kostum Oriental dari segi warna tidak terbatas, jadi apabila memilihnya, dengarkan diri sendiri dan mendasarkan diri pada pilihan cita rasa anda sendiri. Seorang wanita yang merasa tidak dapat dinafikan dalam pergerakan yang menarik.

Bagaimana untuk memilih

Apabila memilih pakaian oriental, ingatlah bahawa gaya itu sesuai untuk anda. Oleh itu, jika kawasan abdomen ditutup dengan stretch mark, pilih jumpsuit dalaman atau atas dengan mesh telus pada pinggang. Model sedemikian, walaupun kedekatannya, akan kelihatan lebih mewah dan menggoda.

Jangan percubaan dengan saiz. Kurus yang lebih kecil boleh dan akan menekankan dada, tetapi akan mendedahkannya pada goncangan yang pertama. Model yang tidak mencubit kawasan ketiak, dengan kuku yang memegang dada dengan baik - pilihan ideal yang tidak akan membiarkan anda turun dan tidak akan mendedahkan anda kepada orang ramai.

Fikirkan tentang bahagian bawah saman itu. Seorang penari peminat patut memakai skirt tanpa celah. Mereka dengan mudah akan menyembunyikan semua kekasaran prestasi dan kedudukan kaki yang salah. Model dengan luka pada seluar atau seluar harem hanya boleh dicuba oleh profesional dalam bidang mereka.

Ia tidak perlu menggabungkan semua elemen dalam hiasan kostum sekaligus. Oleh itu, saman dengan pinggiran sudah menjadi aksen yang terang, yang boleh kelihatan murah apabila menambah duit syiling. Ia adalah perlu untuk mengatakan bahawa ia adalah pinggiran yang menekankan setiap gelombang pinggul, dan ini bermakna bahawa tarian dengan tambahan itu akan memperoleh gambaran dan ketepatan pergerakan.

Apa yang perlu dipakai

Kasut untuk menari perut terbahagi kepada dua jenis:

  • prestasi pentas;
  • latihan

Kategori terakhir termasuk kasut balet dan Czech. Kaki dalam kasut itu berasa selesa, tidak tergelincir di permukaan. Pilihan kulit asli memberikan keselesaan kepada kaki.

Sebagai kasut yang indah sesuai flat ballet dan sandal, bersulam dengan emas. Bagi pemula, adalah disyorkan untuk memilih kasut dengan sol tunggal atau tumit kecil, sementara para profesional dapat menyenangkan penonton dengan kaki tinggi elegan.

Dalam tarian oriental, perhatian besar diberikan kepada pergerakan tangan, yang bermaksud bahawa mereka mesti dihiasi tanpa gagal. Mungkin ia akan menjadi corak hiasan yang unik, dan mungkin gelang besar dan lebar dengan batu dari pelbagai logam. Gelang diletakkan pada pergelangan tangan dan bahu.

Anting-anting juga harus menjadi sebahagian daripada pakaian oriental. Pilihan yang ideal akan menjadi pengulangan yang tepat dari hiasan pakaian paling timur. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa panjangnya harus selesa, dan reka bentuk harus licin tanpa bahagian yang tidak perlu, kerana selendang atau rambut dapat berpaut kepada mereka dan memecahkan semua keajaiban tarian itu.

Imej bergaya

Saman mewah dalam warna biru dan hitam mempunyai dekorasi cerah dalam bentuk pinggang rhinestone, skirt lebar dan korset.Berfokus pada pergerakan akan membantu membuat pinggiran.

Tudung naungan biru yang mendalam adalah varian saman yang lebih tertutup. Bahagian atas dengan lengan panjang dan bahu yang panjang dihiasi dengan koin, roknya dilengkapi dengan tali pinggang, dan selendang separa telus menghiasi kepala.

Pakaian zamrud fabrik berwarna hitam dengan renda hitam melucutkan seksualitinya. Strip lace pepenjuru tipis menyatukan bahagian atas dan skirt tahun, dan motif bunga yang diletakkan di atas batu digunakan sebagai hiasan.

Kostum asli dengan warna mewah merak menonjolkan latar belakang pakaian tradisional. Cetakan harmonis yang diilhami oleh dunia haiwan, memberikan rahmat pemilik. Lengan panjang saman itu menekankan keanggunan pergerakan tangan.

Imej kecantikan maut boleh membuat pakaian merah dengan dua celah pada skirt. Model ini dihiasi dengan hiasan dan pinggang. Tangan menghiasi sarung tangan yang panjang dalam mesh besar.

Warna kuning kaya dengan pakaian oriental dengan sempurna memberi penekanan kepada kulit yang teruk. A kancing push up membuat aksen terang di dada, skirt dengan celah dari pinggul memberikan gerakan lebih seductiveness.

Saman biru dengan bahagian bawah dalam bentuk seluar kain lut dengan baik menggariskan siluet wanita dan topeng cacat angka. Sebuah duit syiling duit syiling melengkapkan pandangan lembut.

Komen
Pengarang Komen

Pakaian

Skirt

Blaus